joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Incendii în mai multe zone din Mehedinți. Pompieri, pădurari și voluntari încearcă să le stingă

Mai multe incendii de vegetație uscată au izbucnit în județul Mehedinți. Pompierii, ajutați de pădurari și voluntari încearcă să le stingă. Unele sunt în zone greu accesibile, iar misiunea pompierilor este dificilă. Așa se întâmplă în satul Jidoștița, unde focul a izbucnit într-o pădure de conifere.

„25 de pompieri, 4 pădurari și 6 voluntari intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un ATV, saci stingători și unelte genistice pentru limitarea și stingerea acestuia. Intervenția este una dificilă, deoarece flăcările se extind cu repeziciune din cauza vântului”, a delcarat Raluca Țircă, purtător de cuvânt ISU Mehedinți.


Incendii de vegetație uscată sunt și în Bâlvănești, Cervenița, Bistreț și Vrancea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alte incendii se manifestă pe raza localităților Bîlvănești, Ilovăț și pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin.
„Pe raza localității Bistreț, incendiul a cuprins și două anexe gospodărești, pompierii acționând pentru înlăturarea pericolului de propagare la casa din apropiere.
Având în vedere amploarea incendiilor, pentru buna coordonare a intervenției, la nivelul ISU Mehedinți s-a activat grupa operativă, iar forțele de intervenție au fost suplimentate cu efective din turele libere pentru a răspunde tuturor solicitărilor.
De asemenea, pentru asigurarea rezervei operative, urmează să sosească două autospeciale de stingere din cadrul ISU Dolj și ISU Caraș-Severin”, a mai precizat reprezentantul ISU Mehedinți.


Aceștia reamintesc că arderea vegetației uscate este strict interzisă.
„NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu ori pe timp de vânt.
NU utilizați focul deschis în zonele cu uscăciune avansată!
NU aruncați la întâmplare resturile de la țigări și chibrituri aprinse.
Noi suntem aici pentru a vă proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean.”- ISU Mehedinți

Politica