joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Nu scăpăm de caniculă

Oltenia se află și astăzi sub cod galben de caniculă. De mâine, însă, intrăm sub cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat.
„În Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Și ziua de miercuri va fi fierbinte. Nordul Olteniei se va afla sub cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Pentru restul Olteniei se menține codul portocaliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade”, mai arată ANM.

Politica