duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Propaganda LGBT, interzisă în școli

Această dispoziţie a fost votată de o largă majoritate

Parlamentul bulgar a adoptat miercuri, cu o largă majoritate, un amendament la Legea Educației care interzice propaganda LGBT în școli. Acest amendament a fost dezaprobat de ONG-uri și de anumite mass-media, care îl consideră similar cu acte normative de același tip adoptate de Rusia și Ungaria și criticate de Uniunea Europeană, potrivit agențiilor AFP și EFE, conform flux24.ro.

Inițiatorii revizuirii legislative au subliniat urgența acestei măsuri din cauza „normalizării inacceptabile a orientării sexuale netradiționale” prin „propaganda” aflată în desfășurare.

În urma adoptării amendamentului, Legea Educaţiei va interzice în şcolile bulgare „propaganda, promovarea sau incitarea în orice formă, directă sau indirectă, a ideilor şi punctelor de vedere relaţionate cu orientarea sexuală netradiţională şi/sau cu determinarea unei identităţi de gen distinctă de cea biologică”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amendamentul, propus de partidul naționalist pro-rus Vazrajdane (Renașterea), a fost aprobat în primă lectură de 154 de deputați, în timp ce 8 au votat împotrivă și 9 s-au abținut, într-un parlament compus din 240 de deputați.

După acest vot inițial, Partidul Socialist Bulgar, o formațiune conservatoare care se opune ideologiei de gen și a blocat ratificarea Convenției de la Istanbul de către Bulgaria în 2018, a cerut un al doilea vot pentru adoptarea finală a dispoziției legale.

Deşi Bulgaria va avea în toamnă a şaptea rundă de alegeri legislative în ultimii trei ani după ce nici în urma anticipatelor din iunie niciun partid nu a reuşit să formeze o coaliţie majoritară în parlament, această dispoziţie a fost votată de o largă majoritate, din cei 200 de deputaţi prezenţi la a doua lectură 135 votând în favoarea ei, alţi 57 au votat împotrivă şi 8 s-au abţinut.

Politica