vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Scandal de proporții după CFR Cluj – CSU Craiova. Replici dure de la Rotaru și Dan Petrescu!

Meciul câștigat de CSU Craiova pe terenul celor de la CFR Cluj a stârnit un scandal de proporții. Totul a plecat de la maniera de arbitraj care i-a deranjat teribil pe clujeni. Aceștia au jucat o repriză în inferioritate numerică, după ce Marcel Bîrsan le-a eliminat un jucător. Decizia nu a părut una eronată, pentru că a fost verificată și în camera VAR. Cu toate acestea, Dan Petrescu a răbufnit și a adus acuzații destul de grave.

În prima repriză am jucat foarte bine, ținând cont că am schimbat 10 jucători. A venit acel cartonaș roșu care a schimbat tot meciul. Primul galben inexistent, al doilea putea să dea și galben și roșu. Dar având în vedere că nu a vrut, era de ajuns un galben. Cu 3 zile înainte de meci, am întrebat cine ne arbitrează, dar știam dinainte. Nu înțeleg de ce cu Universitatea Craiova e delegat mereu același arbitru. De aia am avut acea reacție, nervii. Nu se poate să ne arbitreze același arbitru de 7 ani, când jucăm cu Craiova.

Normal că te influențează dacă joci 11 la 10. Pe final, norocul n-a fost de partea noastră, am avut și bară, și ocazii. Sunt mulțumit de jucători, de atitudinea lor. Am avut o reacție nervoasă la pauză, nu trebuia. La final am încercat să-i liniștesc pe băieți. Au mai luat galbene, i-am zis (n.r.- arbitrului): `De ce mai stai să dai galbene? Du-te, te rog, înăuntru, lasă-ne să fim supărați`. Mă afectează orice înfrângere, e normal. Presiunea e mare. Ar fi fost altfel dacă dădeam gol pe final și nu primeam pe contraatac. Am pierdut un meci, dar am câștigat o echipă”, a spus Petrescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele celor de la CFR Cluj a reacționat și el după deciziile de arbitraj din meciul CFR Cluj – CSU Craiova. Cristi Balaj este de părere că lui Marcel Bîrsan i-a fost frică să fluiere împotriva oltenilor. Fostul arbitru nu s-a ferit de cuvinte și a continuat să analizeze felul în care a fost condusă partida, de la centru.

Marcel Bîrsan, dacă o să urmăriți faza normal, a dus fluierul în gură. A vrut să fluiere, dar nu știu de ce i-a fost frică să fluiere împotriva Craiovei. Nu înțeleg. Observi că este fault, dar lași jocul să continue. Dacă ar fi dat fault, nu mai exista acest protest (n.r. al lui Arlind Ajeti, în urma căruia albanezul a fost avertizat cu cartonaș galben). Singurul avertisment ar fi fost acordat pentru cel care a intrat cu viteză și a făcut acel fault (n.r. Oshima)”, a spus Balaj, cel care a dat acest verdict dur la emisiunea Digi Sport Special

Răspunsul lui Mihai Rotaru nu a întârziat să apară. Patronul formației din Bănie a venit cu o reacție categorică și logică, explicând faptul că cifrele spun cu totul altceva față de cele prezentate de Dan Petrescu, un antrenor care deja este cunoscut pentru stilul dramatic de a interpreta anumite situații.

Am văzut acum o statistică… În ultimele 28 de meciuri Universitatea Craiova – CFR Cluj doar trei au fost arbitrate de Bîrsan, dintre care două au fost victorii CFR. Eu cred că asta spune tot și că o ducem în derizoriu. Adică doar de dragul de a pune presiune și de a face scandal inventezi lucruri. Pentru că asta e clar o invenție! Din moment ce din 28 de meciuri ai trei cu Bîrsan și două sunt victorii CFR închidem șandramaua. Avem un fotbal normal, dar cred că a exagerat și cred că putea fi eliminat în acel moment. Și ar fi trebuit eliminat, fără discuție. Dar nu cunosc contextul, nu știu ceea ce s-a întâmplat, așa că nu pot să-mi dau cu părerea. Arbitrajul lui Bîrsan a fost unul bun, dar cred totuși că din cabina VAR s-a făcut o greșeală la golul anulat lui Crețu, nu era o fază pe care să o întoarcă. Protocolul VAR spune că întorci faza când e dincolo de orice dubiu”, a spus Mihai Rotaru, potrivit Fanatik.

Politica