sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Zeci de organizații PNL îi vor cere, joi, demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL

Aproape 40 de organizații municipale și județene ale PNL îi vor înainte joi o scrisoare președintelui partidului, Florin Cițu, prin care îi vor cere acestuia să demisioneze, susțin surse liberale pentru G4 Media.

Liberalii vor să facă un congres extraordinar pentru alegerea unui nou președinte, iar acesta ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă.

„Vom face congres pe 10 aprilie, inițial ne gândeam să-l facem pe 16 aprilie, dar e Paștele Catolic”, au declarat sursele citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, joi după-amiază ar urma să fie o întâlnire între Florin Cîțu (care se întoarce din SUA) și o parte dintre liderii de vârf ai partidului în care i se va cere să facă pasul înapoi.

„E nevoie de 16 președinți de organizații județene pentru convocarea unui congres, până mâine vor fi mai mult de 39. Vor fi vreo 2-3 organizații care nu vor susține asta, una e cea de la sector 3 unde e el interimar”, spun sursele liberale.

Florin Cîțu ar urma să rămână și fără funcția de președinte ale Senatului. „E a doua funcție în stat totuși”, au subliniat acestea.

Vocile din PNL spun că pe fondul războiului, premierul Nicolae Ciucă ar fi ajuns la o cotă de încredere de 30% și e firesc ca acesta având răspunderea guvernării să aibă și șefia partidului. Și nu doar episodul recent în care Florin Cîțu voia să remanieze o parte din miniștrii liberali ai Guvernului Ciucă i-ar fi atras lui Cîțu pierderea funcției. „El știa ca va veni acest moment”. Acestuia i se reproșează și lipsa de experiență politică, modul în care a comunicat în interiorul partidului, faptul că era oscilant în discuțiile din partid.

Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL după ce l-a învins pe Ludovic Orban în cadru unui congres organizat la Romexpo pe 25 septembrie 2021. La eveniment a participat atunci și președintele Klaus Iohannis, care l-a susținut pe Cîțu. Ulterior congresului mai mulți liberali în frunte cu Ludovic Orban au plecat diin PNL și au format un nou partid, Forța Națională. La o săptămână după congresul PNL, Guvernul Cîțu era demis printr-o moțiune de cenzură.



Politica