joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Drumul expres Craiova-Piteşti intră în lucru în această lună. Aşa promite ministrul Transporturilor

Lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti vor începe peste două săptămâni, susţine ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, el afirmând şi că primele două tronsoane vor fi gata mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Ministrul Transporturilor a făcut aceste afirmaţii, vineri seara, în Mehedinţi, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

„La Balș, am venit puțin mai târziu, n-am prins traficul. Dar o să vedeți în două săptămâni că vom deschide șantierele pentru tronsonul II din autostrada Pitești – Craiova, unde avem un constructor român, pe care sper să nu-l mai hulească mulți politicieni, așa cum am văzut că fac în ultima perioadă, un constructor care va confirma și care va termina și lucrările înainte de termen”, a afirmat Cuc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luna trecută, Guvernul a aprobat şi sumele pentru exproprierea proprietarilor terenurilor de pe traseul viitorului drum expres, pe cele două tronsoane.

Drumul expres Craiova-Piteşti, în lungime totală de 120 kilometri, a fost împărţit în patru loturi, pentru construire, pentru loturile III şi IV procedurile de licitaţie fiind reluate, după ce au fost contestate în instanţă.

Contractele pentru construirea primelor două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Pitești au fost semnate la începutul lunii decembrie 2018, la Craiova, de directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi constructori. Este vorba despre 58 de kilometri de şosea. Firmele câştigătoare au promis că vor încerca să realizeze lucrările mai devreme decât termenul prevăzut în contracte.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 7 ani.

Conform CNAIR, tronsonul 1 (17,7 km) se întinde între km 0+000 și km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier), iar ca punct final limita județelor Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul 2 (39,85 km) se întinde între km 17+700 și km 57+550 și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Politica