joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

SCM U Craiova a încheiat campionatul pe locul 3

Echipa de volei masculin, SCM U Craiova, a câștigat în fața celor de la CSM București, scor 3-0. Partida s-a disputat în Sala Polivalentă și a contat pentru ultima etapă din Divizia A1 – play-off. Oltenii au încheiat campionatul pe locul 3, iar în sezonul viitor vor evolua în Challenge Cup.

Pentru Craiova au evoluat: Halilovic 4 p, Lică 11 p, Milivojevic 11 p, Imhoff 3 p, Sestan 13 p, Olteanu 15 p – Majstorovic (L).

Chiar dacă au ratat titlul pe final de sezon, craiovenii au prins un loc pe podim, iar performanța lor va fi încoronată cu o participare în cupele europene. „O echipă care este făcută să câștige”, așa o prezenta chiar căpitanul Craiovei. Trupa din Bănie a dat dovadă de caracter, iar dacă nucleul formației va fi păstrat și pentru ediția următoare de campioant, alb-albaștrii vor fi adversari de temut pentru orice combatant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dănuț Pascu s-a arătat încântat de performanța pe care a reușit-o alături de elevii săi și consideră că oltenii au obținut un loc foarte bun, ținând cont de adversarii pe care i-au întâlnir în play-off. Tehnicianul nu a uitat să menționeze că pe toată durata campionatului, la Craiova, a fost o atmosferă de excepție și toți sportivii au fost foarte motivați.

„Este un loc care ne onorează, dar și un loc care ne și obligă pentru sezonul următor. Locul trei este un loc bun pentru că și celelalte echipe din play-off au avut valoare. Distanța dintre locul trei și locul patru demonstrează că ne-am făcut treaba foarte bine. După un meci ca acesta, nu aveam cum să nu ne bucurăm cu suporterii. În acest sezon am avut o echipă extraordinară, am fost o familie. Am avut o atmosferă foarte bună, o stare de lucru foarte bună. Toți au fost motivați, toți și-au dorit să facă înaltă performanță. Nu am avut nici măcar o problemă cu ei. Este adevărat, s-a întâmplat să jucăm și mai slab, dar, per total, am avut o echipă deosebită”, a declarat antrenorul Craiovei.

Despre sezonul următor nu se știu prea multe lucruri. Chiar dacă trupa din Bănie are un nucleu foarte bun de voleibaliști, Pascu nu este sigur de cei care vor continua la echipă. Dacă multă lume se așteaptă ca SCM să se lupte la titlu și în ediția viitoare de campionat, tehnicianul Craiovei este reținut și spune că acest lucru depinde de mai mulți factori, printre care și campania de transferuri pe care o vor aborda adversarele.

„Am început discuțiile cu jucătorii. Să sperăm că vom păstra cât mai mulți din ei, în special din străini. Jucătorii care vin la Craivoa cresc în valoare și este mai greu să îi păstrezi. Sezonul viitor depinde foarte mult de ce vor face și celelalte echipe. Este prematur să ne facem calcule. La ora actuală, se pare că Galațiul își va face o super-echipă, chiar de Liga Campionilor. Dinamo și Zalău vor să-și facă echipe foarte bune. CSM-ul vrea să revină în top”, a completat tehnicianul alb-albaștrilor.

Căpitanul Craiovei și unul dintre cei mai buni jucători ai echipei nu se aștepta ca meciul cu CSM să fie unul atât de ușor. Chiar dacă rezultatul nu a contat prea mult pentru olteni, era important ca aceștia să încheie play-off-ul într-o manieră pozitivă. Laurențiu Lică speră ca în sezonul viitor, SCM să atace o medalie mai strălucitoare cu aceiași jucători, ba chiar și cu ceva întăriri.

„Astăzi am întâlnit o echipă intrată în vacanță de câteva etape, din punctul meu de vedere. Nici nu mă așteptam. Pentru noi nu a contat foarte mult acest meci, cât a contat prestația noastră, ultima impresie, în fața propriilor suporteri. Voiam să primim medaliile bucuroși. A fost un sezon reușit din partea noastră. A fost un sezon extrem de muncit, chiar dacă după primele etape din play-off nu ne-am mai uitat în spate. Am încercat să urcăm în clasament, să încercăm mai mult decât locul 3. Obiectivul clubului a fost clasarea în primele patru echipe. Iată că astăzi ne bucurăm de o medalie, așa cum ne-am dorit de la începutul sezonului. Sunt convins că și oficialii sunt mulțumiți. Îmi doresc să rămână toți colegii mei și în sezonul viitor, dar mă depășesc aceste demersuri. Ba chiar îmi doresc să ne întărim. Așa cum suporterii își doresc să vadă o medalie mai strălucitoare la gâtul nostru, la fel ne dorim și noi. Sperăm ca anul viitor să avem cât mai mulți jucători importanți și cu siguranță vom începe cu gânduri mari”, a declarat Laurențiu Lică, la finalul ultimei partide.

Sursă foto: SCM Craiova

Politica