joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Diferenţa între Știinţa şi CSU este de 33 de ani!

Faţă de prestațiile “Campioanei unei mari iubiri”, actuala echipă pare una de divizie regională

Cu două zile înainte de sărbătorirea marii echipe a Știinţei, 33 de ani, de la izbânda contra nemţilor de la Kaiserslautern, ceea ce se doreşte a fi aşa cum se proclamă, continuatoarea acelei mari formaţii din Bănie, CSU s-a făcut de râs în meciul cu penultima clasată din Liga 1. Trupa lui Mogoşanu, deşi a jucat mai bine de o jumătate de oră în superioritate numerică, a trebuit să se recunoască învinsă de o formaţie care nu mai câştigase de 12 etape! Fără Vătăjelu şi Madson excluşi din lot de puşcăriabilul Rotaru, craiovenii, deşi au dominat jocul, nu au reuşit să pericliteze poarta fostului căpitan Bălgrădean şi s-au văzut conduşi încă din primele zece minute de joc, printr-un gol reuşit de Giurgiu cu un şut deviat nefericit de Iliev. De fapt, acesta a fost şi singurul gol al unei partide între două formaţii şchioape, care pe vremea celebrilor componenţi ai Craiova Maximă nu jucau nici măcar la nivel de campionat regional. Din păcate pentru CSU asta este realitatea, iar faptul că oficialii acestora încearcă să se declare continuatorii acelor zei ai fotbalului românesc nu este decât o impostură la adresa acelora. Singura legătura a acestor componenţi ai CSU-ului cu acea echipă de vis – Lung, Boldici, Negrilă, Ștefănescu, Tilihoi, Ungureanu, Țicleanu, Cîrţu, Crişan, Donose, Geolgău, Balaci, Cămătaru, Beldeanu, Irimescu – fiind poate doar faptul că unii dintre acei componenţi se află ori s-au aflat prin preajma acestora la noua echipă a Craiovei, iar diferenţă cei 33 de ani scurşi de la acea memorabilă victorie!

Daniel Mogoşanu, director tehnic CSU:   "Singurul şut pe spaţiul porţii noastre, care de fapt a fost şi deviat, a fost transformat în gol. Am avut o grămadă de oportunităţi de a înscrie, dar nu am reuşit să le fructificăm. Aţi văzut, şi partea a doua s-a desfăşurat în terenul Chiajnei. Rămânem cu tristeţea rezultatului. Mi-am felicitat jucătorii pentru meci, dar trebuia să plecăm cu punct sau puncte". Despre Bogdan Vătăjelu şi Madson, excluşi din lot pentru întâlnirea cu Chiajna, Mogoşanu a spus: "Trebuie să respecte nişte reguli. E o decizie grea, foarte grea, pe care am luat-o. Mi-o asum. Eu cred că un jucator de echipa naţională trebuie să fie etalon pentru ceilalţi jucători".

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valentin Iliev: "E normal să fim supăraţi dacă nu am câştigat. Am avut mai multe ocazii decât Chiajna, dar Dumnezeu nu a vrut. A apărat şi Bălgrădean câteva. E portar bun. Am primit gol cu puţin ghinion, dar asta este. Ne pare rău şi mie, şi colegilor mei. Trebuie să reparăm greşelile pe care le-am facut astăzi".

Adrian Falub, antrenor Chiajna:  "Aşteptam de mult timp victoria asta în campionat. Erau 12 meciuri de când nu am câştigat, practic. Și aşteptarea a fost mare. Ne-am dorit mult victoria asta. A devenit după multă suferinţă, după un meci nu foarte strălucit, pentru că formaţia Craiovei ne-a pus în dificultate, a fost echipa care a creat astăzi, care a pasat mai mult, care a avut o posesie bună. O echipă foarte bună, cu jucători tehnici, cu tehnică în regim de viteză, dar până la urmă noi am câştigat".

Concordia Chiajna – CSU Craiova 1-0 (1-0)

A marcat: Giurgiu 10

Stadion: Concordia, spectatori: 500

Formaţii de start

Concordia: Bălgrădean – Feussi, Tincu, Niasse, Odibe, Bucurică – Giurgiu, Obodo, Purece (78 Serediuc) – Pena (88 Garcia), Milevski (68 Bărboianu). Rezerve: Matache, Serediuc, Cristea, Roşu, Bărboianu, Cristescu, Garcia. Antrenor: Adrian Falub

Universitatea: Straton – Achim (73 Hergheligiu), Iliev, Acka, Dumitraş – Zlatinski, Kay (59 Băluţă) – Ivan, Nuno Rocha, Bancu – Măzărache. Rezerve: Popescu, Hergheligiu, Popov, Petre, Băluţă, Izvoranu, Ciocoteală. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu

Arbitri: Dragoş Istrate – Mihai Artene, Daniel Hulubei. R.: Horia Mladinovici

Observatori: Eduard Alexandru, George Ionescu

Cartonaş roşu: Niasse 63

sursa foto: csuc.ro

Politica