luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Au legat a doua victorie în play-off

Parcursul baschetbaliştilor craioveni în play-off începe să devină mai facil, după ce au reuşit să acumuleze primele victorii în ultimele două etape disputate. După succesul obţinut în faţa lui Atlassib Sibiu, pe nouă martie, SCM U Craiova s-a impus şi în confruntarea de duminică, ce a avut loc în Sala Polivalentă din Bănie, în compania grupării BC Mureşul Târgu Mureş, cu scorul de 98-91. În directă bătălie pentru locul patru cu echipa mureşeană, formaţia olteană a izbutit să-şi egaleze la puncte adversara la finalul unui meci intens, dar şi echilibrat.

Gazdele şi-au creat un avantaj important în primul sfert, în care şi-au surclasat adversarii cu 24-16. Diferenţa a fost păstrată în favoarea craiovenilor şi în sfertul doi, care s-a încheiat cu 26-24 pentru gazde, dar mureşenii au mai redus din ecart, ca în ultimele două sferturi să forţeze apropierea de formaţia olteană, impunându-se cu 24-23, respectiv 27-25.

În final, victoria i-a aparţinut lui SCM U Craiova, la opt puncte distanţă, cu acest succes ajungând la 43 de puncte în clasament, la egalitate cu BC Târgu Mureş. Pentru gruparea craioveană au punctat, în meciul de duminică: Johnson (9 p.), Burlacu (14 p.), Bureau (13 p.), Popa (13 p.), Hargrove (23 p.), Pilcevic (16 p.), Pantic (7 p.), B. Popescu (3 p.). Cel mai bun marcator al Craiovei din meciul cu Mureş, americanul Darius Hargrove, consideră că echipa sa a avut o evoluţie pozitivă şi a fost plăcut impresionat de publicul prezent în Polivalentă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost un joc bun, la fel ca şi precedentul. Oricum, ultimele patru partide au fost oscilante. Spectatorii au fost fantastici şi sper să ne încurajeze la fel şi în meciurile viitoare”, a declarat Hargrove. Jucătorul adus de curând de echipa craioveană, Florin Popa, s-a integrat bine în jocul formaţiei şi este motivat să arate că merită un loc în prima linie. „A fost un meci foarte greu. Am vrut să demonstrez că pot să joc. Vreau să am un loc în echipă, pentru că de asta am venit. Îmi place la Craiova, publicul este extraordinar şi sper să obţinem multe victorii”, a spus jucătorul.

 

Politica