marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Sublim! Richard Clayderman şi Gheorghe Zamfir, moment unic, la Craiova

Aproape patru mii de oameni au avut şansa să asiste la un concert live susţinut de un titan al muzicii. Richard Clayderman a venit pentru prima dată la Craiova şi, chiar de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, a concertat în Sala Polivalentă din Bănie.

Evenimentul, dedicat Zilei Internaţionale a Femeii, s-a intitulat sugestiv “Ballade pour Elle” şi a cuprins un playlist romantic. Timp de aproape două ore publicul a fost purtat prin poveşti din filme romantice, dar şi prin minunatul Paris de azi şi de ieri.

Piesele sale au fost îmbinări de elemente clasice şi pop, pe care Clayderman şi-a lăsat amprenta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiovenii l-au primit în ropot de aplauze pe artistul supranumit Prince of Romance şi care a înregistrat vânzări mondiale record, care însumează aproximativ 90 de milioane de discuri şi are un palmares de 267 de Discuri de Aur şi 70 de Platină.

Richard Clayderman i-a bucurat pe cei mai tineri spectatori oferindu-le partiturile sale.

Spectacolul a cuprins două părţi, iar în cea de-a doua, maestrul Gheorghe Zamfir, Regele naiului, a fost invitat să urce pe scenă. Împreună, în premieră mondială, au încântat publicul cu celebra compoziţie „Ballade pour Adelline”. Clayderman a înregistrat piesa la 23 de ani. “Ballade pour Adelline” s-a vândut în 22 de milioane de exemplare, în 38 de ţări.

Evenimentul de la Craiova face parte din programul naţional-cultural “Artă contra Drog 2016”, un proiect iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film “Dracula” şi CIADO România, Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, preşedinte fiind academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. Prin acest program, organizatorii informează publicul asupra riscului consumului de droguri şi oferă o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, invitând spectatorii să consume artă.

De altfel, la începutul spectacolului maestrul Gheorghe Zamfir a fost premiat de CIADO cu diploma de excelenţă pentru susţinerea programului „Artă contra Drog 2016”.

„Vă mulţumesc din suflet pentru diploma de excelenţă pe care mi-aţi acordat-o. Este un cadou şi o recunoaştere”, a spus maestrul Gheorghe Zamfir.

 

 

 

Politica