luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

„Oltenii & restu’ lumii”, în weekend, la Slatina

Oltenii se pregătesc pentru un weekend plin de umor. Vineri începe Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”.

Ediția 28 a Festivalului Național de Umor, organizată de Consiliul Județean Olt, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” și Muzeul Județean Olt, în parteneriat cu Primăria Slatina, are loc până pe 27 octombrie.

„După cum se știe, pe perioada Festivalul-concurs de umor „Oltenii & Restu’ lumii”, adică de vineri 25 octombrie până duminică 27 octombrie 2024 nu puteți circula prin Slatina fără Pașaportul de Oltean conceput de Visi Ghencea în urmă cu vreun sfert de secol.
Birourile mobile de pașapoarte de oltean le veți găsi ușor”, au anunțat organizatorii.

Evenimentul aduce slătinenilor și vizitatorilor, „Arena umorului”, cu concursuri de bancuri, epigrame, mâncat praz și tras de sfoară, după cum informează evenimentdeolt.ro. De asmenea, în Parcul Tineretului, va fi un târg de meșteșuguri tradiționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu va lipsi tradiționala cârciumă „La cățaua leșinată”, iar între cei care îi vor amuza pe olteni se numără actorul Romică Țociu și Marin Barbu, coregraf al dansatorilor Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina.

Potrivit unor zvonuri, mai scrie sursa citată, la Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii” ar mai urma să participe actorul Radu Pietreanu, Gods Of Flame cu un spectacol de făclii, Horia Brenciu & Band – vineri, trupele Alutus, Zdob și Zdub – sâmbătă și Vali Crăciunescu, Viorica și Ioniță din Clejani, cu taraful lor – duminică.

Politica