duminică, octombrie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Egal în derby-ul vâlcean la fotbal

Lidera Seriei a opta din eșalonul al treilea de fotbal, SCM Râmnicu Vâlcea, a plecat ca mare favorită în derby-ul județean cu penultima clasată, Sparta Râmnicu Vâlcea. Spectatorii prezenți pe Stadionul Zăvoi au așteptat un scor fluviu al formației antrenată de Eugen Beza. Nu a fost deloc așa. Municipalii au dominat prima parte a întâlnirii, dar oaspeții s-au apărat bine și ocaziile clare de gol au lipsit.

Mitanul secund a fost mai animat. După 58 de minute de joc a venit și deschiderea scorului pentru gazde după un penalty scos de Ivan și fructificat fără emoții de căpitanul SCM-ului, Alexandru Dandea. Liderii se puteau distanța pe tabela de marcaj. Golgheterul Rusu a țintit de două ori bara, Neagu a trimis milimetric pe lângă și Sparta a avut noroc apoi a prins curaj. Cu trei minute înainte de final avea să fie 1-1, după ce Darius Preda a deviat inteligent un balon și a profitat de gafa portarului gazdelor, Găgeatu. A urmat un asalt al municipalilor dar tabela nu s-a mai modificat. Cele două formații și-au păstrat poziția din clasament după această rundă.

Victorie importantă pentru Viitorul Dăești

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cealaltă reprezentantă a Județului Vâlcea în Liga a III-a, Viitorul Dăești, a jucat pe propriul teren în fața unei formații periculoase, Vulturii Fărcășești, formație care bifase o singură înfrângere. Gazdele au început în forță și la pauză au condus cu 2-0 după dubla marcată de Răzvan Dinu dar apoi au trăit periculos. Oaspeții au revenit spectaculos și au egalat la 2, după greșeli ale apărării gazdelor. Golul victoriei a venit după 70 de minute de joc, după reușita lui Stanciu. După cele trei puncte câștigate, Viitorul Dăești a urcat pe poziția a cincea a clasamentului și speră la o nouă participare la turneul de play-off.

Politica