duminică, octombrie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Șapte firme, pentru noul stadion al Slatinei

Șapte firme s-au înscris pentru a construi noul stadion din Slatina. Luni ar urma să fie desemnat câștigătorul licitației pentru execuția proiectului, lansată de Compania Națională de Investiții (CNI).

Stadionul ar putea fi gata la începutul anului 2028, scrie gazetanoua.ro, arătând că atunci, la Slatina, s-ar putea juca meciuri pe un stadion de cinci stele.

Noul stadion va fi construit pe o suprafață totală de teren de 91.211 mp și va avea o capacitate de 10.670 de locuri. Durata de realizare a investiției este de 66 de luni și cuprinde: proiectare – 6 luni, Execuție –24 de luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Valoarea investiției se ridică la 400 de milioane de lei.

Politica