sâmbătă, octombrie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova aleargă pentru comunitate

Sute de persoane au participat la Semimaratonul Craiovei în acest weekend, transformând evenimentul într-o adevărată sărbătoare a sportului. Părinți însoțiți de pitici, stăpâni cu câini de toate mărimile, tineri și adulți plini de energie, pregătiți să alerge întregul traseu, s-au adunat în fața Stadionului Ion Oblemenco.

Oltenii s-au trezit devreme, venind cu noaptea în cap într-o dimineață geroasă de toamnă, și au participat la sesiunea de înviorare organizată înainte de start. Atmosfera a fost una deosebită, plină de voie bună, fiecare participant fiind animat de dorința de a se depăși și de a susține cauze importante. La eveniment au fost prezente și asociații care militează pentru cauze umanitare.

Reprezentanții asociației Vasiliada au subliniat implicarea lor în numeroase proiecte comunitare în județele Dolj și Gorj, evidențiind dorința de a ajuta ori de câte ori au ocazia. Anul acesta, ei sprijină o familie din Terpezița căreia i-a ars casa, lăsându-i sub cerul liber, în pragul iernii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne implicăm în foarte multe proiecte comunitare, în județele Dolj și Gorj. De fiecare dată când avem posibilitatea să ajutăm, nu ezităm. Cauza noastră de anul acesta este ajutorul pe care dorim să-l oferim unei familii din Terpezița căreia casa i-a fost arsă din temelii și au rămas sub cerul liber. Comunitatea le-a sărit în ajutor. Arhiepiscopia Craiovei le-a oferit o sumă de bani pentru a-și cumpăra cele necesare. Se știe cât de scumpe sunt materialele de construcții. Noi ne aflăm aici pentru această familie, formată din doi adulți și trei copii. Un copil a decedat, la puțin timp după ce a avut loc incendiul. Nu au un loc de muncă. Muncesc cu ziua, dar se străduiesc să aibă grijă de creșterea și educația copiilor. Fac tot posibilul ca să poată să ducă o viață mai bună”, au declarat reprezentanții asociației Vasiliada.

Alexandra Țacu, de la asociația „Zâmbetul piticilor”, a declarat că strâng fonduri pentru a acoperi terapiile necesare copiilor cu probleme neurologice din județul Dolj, având în vedere un grup de aproape 20 de copii.

„Strângem fonduri pentru a plăti terapiile copiilor cu probleme neurologice. Este vorba despre aproape 20 de copii din județul Dolj. Facem terapii intensive cu copiii unde au parte de logopedie, terapie ocupațională, kinetoterapie, de tot ce au ei nevoie. O dată la 3 luni îi scoatem în oraș pentru a-i ajuta să se integreze în societate. Este prima dată când participăm la acest eveniment și sperăm să facem cât mai mult bine. Pentru a ține copiii activi, în cadrul acestui eveniment, am creat un atelier de pictură”, ne-a povestit Alexandra Țacu, de la asociația „Zâmbetul piticilor”.

Simona Pața, președintele asociației „Life is better with friends”, a venit la eveniment cu proiectul „Egalitate în educație”, care se concentrează pe sprijinirea copiilor din familii monoparentale și defavorizate.

„Noi am venit cu proiectul „Egalitate în educație”. Ne ocupăm de copii din familii monoparentale și subdezvoltate. Toată atenția noastră este îndreptată lor. Am gândit și creat, în Craiova, un fel de after-school, unde ei vin și își petrec majoritatea timpului, lucrează cu profesori acreditați, fac teme. Suntem la al treilea an la Semimaratonul Craiovei”, ne-a spus Simona Pața.

Politica