vineri, octombrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Teodosie, noi declarații controversate: „Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti”

Teodosie face noi declarații controversate în cadrul săptămânalei emisiuni pe care o are la radio.

Arhiepiscopul Tomisului i-a transmis unei persoane care l-a întrebat dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce, la recomandarea medicului, frupt (produse din lapte, carne, ouă) în zi de post, să nu asculte de doctor în chestiunile „sufleteşti”, motivând că acesta din urmă nu are „pregătire duhovnicească”, scrie News.ro.

ÎPS Teodosie, sfat pentru o persoană cu boală neurologică

IPS Teodosie a fost întrebat joi, într-o emisiune de la Radio Dobrogea, de o persoană care are o boală neurologică, dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post, având în vedere că i s-a recomandat de către medic să se hrănească foarte bine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare. Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău”, a răspuns Arhiepiscopul Tomisului.

Mesajul Arhiepiscopului

„Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile”, a continuat IPS Teodosie.

„Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a conchis preotul.

”Cei care fac cununie sâmbăta rămân mereu sub un blestem”

Teodosie estecunoscut pentru declarațiile controversate pe care le face. Tot într-o emisiune la Radio Dobrogea, clericul a afirmat, în septembrie, că sâmbăta nu ar trebui făcute cununii religioase şi consideră că acest lucru este o mare greşeală, deși cele mai multe cupluri din România aleg să se căsătorească în fața lui Dumnezeu în această zi.

„Duminica este ziua Domnului de bucurie şi nu putem să amestecăm plânsul cu bucuria. Şi chiar canoanele sunt categorice şi spun: anatema să fie cei ce plâng morţii duminica”, a răspuns ÎPS Teodosie.

El a afirmat că nu este de acord să fie făcute cununii sâmbăta.

„După cum am un ghimpe mare că sâmbăta nu ar trebui să mai facem cununii. Este o mare greşeală. Şi iată au încept să facă cununii joia. Cununiile se fac marţea, joia şi duminica. Cei care fac sâmbăta rămân mereu sub un blestem, dar încă nu avem o hotărâre a Sfântului Sinod şi nu pot să mă opun. Le dau canon la toţi să îşi facă canon de pocainţă mereu”, a declarat ÎPS Teodosie.

Politica