marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Festivalul studenților, la Craiova

Cel mai mare festival al studenților va avea loc la Craiova, în luna noiembrie. Uniunea Studenților din România colaborează, anul acesta, cu administrația județeană pentru desfășurarea și organizarea celui mare festival studențesc din România.

Distracție gratis, NU degeaba! este din nou motto-ul ce va fi readus la viață prin evenimentele de tradiție ale festivalului, ce vizează 4 mari direcții importante pentru dezvoltarea personală și educațională a studenților:

  • cultură,
  • educație,
  • sport,
  • divertisment.

Consiliul Județean Dolj va aloca 15 mii lei din bugetul propriu, în ședința de vineri, în care ar urma să fie aprobat și protocolul de cooperare dintre Județul Dolj și Uniunea Studenților din România.

„Cu adresa nr. 21469/10.10.2024, Uniunea Studenților din România a comunicat propunerea de parteneriat în vederea organizării Festivalului ,,UniFEST”. Astfel, în perioada 08-18 noiembrie 2024, marile orașe ale țării (Arad, Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Suceava) vor deveni centre ale dezvoltării comunității studențești. Timp de două săptămâni, în cadrul festivalului, vor fi organizate activități educative (traininguri, workshopuri, conferințe), activități socio-culturale (seară tradițională, seară multiculturală, parada asociațiilor) și activități pentru dezvoltarea și menținerea unui stil de viață sănătos (competiții sportive, campanii de ecologizare). Avînd în vedere că Municipiul Craiova reprezintă punctul central de desfășurare a festivalului, inițierea unei colaborări cu Consiliul Județean Dolj prezintă interes pentru ambele părți, în sensul că activitățile desfășurate în cadrul festivalului îsi pot atinge obiectivele prin susținerea materială și prin facilitarea accesului la mijloace de promovare
reciprocă, atât online, cât și offline, din partea instituțiilor interesate de sprijinirea sectorului studențesc. Prin aceeaşi adresă s-a solicitat sprijin financiar, în scopul promovării și organizării acestui eveniment cultural și civic important pentru comunitatea studențească din județul Dolj, incluzând activități educative, culturale și sportive. Consiliul Judeţean Dolj propune alocarea sumei de 15 mii lei din bugetul propriu județean, Capitolul 65.02 ,,Învățământ”, în vederea susținerii evenimentului de interes județean
”, se arată în hotărârea Consiliului Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Festivalul va debuta printr-o Paradă a Asociațiilor Studențești organizată în București, Craiova, Iași și Cluj-Napoca. Direcția culturală a festivalului va fi celebrată prin workshop-uri cultural-artistice, seri de muzică și spectacole de teatru.

Pe lângă evenimentele organizate în cadrul festivalului, studenții din cele 12 centre universitare vor beneficia de bilete gratuite la teatru, operă și muzee oferite de către organizatorii UniFEST.

Festivalul se află la cea de-a XXIII-a ediție, și va avea loc în perioada 8-18 noiembrie.

Politica