luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Adrian Chesnoiu nu mai candidează la Parlament



„Vreau să le smulg adversarilor ”arma redutabilă” (așa cum își imaginează ei) de discreditare a echipei PSD”, spune Chesnoiu.

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, nu mai candidează la Parlament. El se afla pe lista de candidaturi a PSD Olt pentru un nou mandat în Camera Deputaților.

El a fost trimis în judecată, în 2022, de DNA, pentru abuz în serviciu legat de organizarea unor concursuri de angajare la mai multe direcții județene din subordinea Ministerului Agriculturii.

„Întotdeauna am susținut că o funcție de demnitate publică trebuie privită ca o responsabilitate socială și niciodată ca un interes personal. (…)A venit, iată, perioada electorală, unde nu mai contează reușitele, nu mai contează principiile și valorile umane, nu mai contează adevărul, ci doar anumite tușe care sunt folosite pentru a umbri uneori și temporar, toate realizările importante care marchează activitatea unui om! Din păcate, pentru unii, perioadele electorale nu sunt despre rezultate, nu sunt despre proiectele bune pentru români, ci despre cum pot să destabilizeze o echipă prin exagerări, prin defăimare, prin atacuri nejustificate la persoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu voi lăsa ca o problemă personală care trenează de mai bine de doi ani de zile și care îmi doresc să se încheie cât mai repede pentru ca adevărul să iasă la iveală, să fie o armă de manipulare în mâna Opoziției. Nu vreau să fiu o posibilă frână pentru Echipa din care fac parte, pentru că interesul general primează celui individual! (…)

Evenimentele din ultima săptămână m-au determinat să îmi retrag candidatura la alegerile din acest an pentru Camera Deputaților.

Prin retragerea mea de pe listele de candidați la alegerile parlamentare din acest an, vreau să le smulg adversarilor ”arma redutabilă” (așa cum își imaginează ei) de discreditare a echipei PSD și aștept să văd oferta lor de proiecte pentru dezvoltarea României.

Nu vă lăsați intimidați cu teme superficiale care nu au legătură cu viitorul nostru. Viitorul este despre noi, românii, despre calitatea vieții noastre, despre șansa firească de a trăi la noi în țară, guvernați de o echipă care vine cu proiecte durabile și care a demonstrat că poate guverna eficient”, își motivează Chesnoiu decizia.

Pe locul rămas liber, PSD Caracal ar urma să facă nominalizarea pentru un nou candidat.

„Vor avea loc modificări pe lista de parlamentari pe care o propunem. Aici este vorba despre colegul meu, deputatul Adrian Chesnoiu, care a hotărât să se retragă de pe această listă. Eu am stat de vorbă în acest weekend cu Adi, i-am înţeles motivele pentru care se va retrage de pe listă. În acelaşi timp, vreau să vă asigur că, pentru a elimina toate speculațiile care pot apărea din acest moment, locul de pe care se retrage domnul deputat Adrian Chesnoiu va rămâne Caracalului şi aşteptăm până diseară o nominalizare din partea Organizației PSD Caracal pentru acel loc”, a declarat, pentru gazetanouă.ro, Marius Oprescu, președintele PSD Olt.

Politica