luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Bănia va avea cel mai extins Târg de Crăciun din Europa. Cinci piețe craiovene, pregătite pentru sărbători

Lia Olguța Vasilescu a anunțat faptul că principalele instituții din incinta Târgului de Crăciun vor fi împodobite, în scurt timp. Primăria, Clădirea Palas și Palatul Administrativ vor avea o altă fațadă, în perioada sărbătorilor. Primarul orașului a subliniat faptul că Bănia va avea cel mai extins Târg de Crăciun din Europa. Conform reprezentanților autorităților locale, noutatea din acest an va fi decorarea parcului din Zona „Sfânta Treime”, din apropierea centrului comercial Mercur.

Începem să împodobim în curând și principalele instituții din incinta Târgului de Crăciun. În Primăria de pe strada AI Cuza 7 intrarea se va face printr-un brad. Clădirea Palas va fi transformată în unul dintre corpurile palatului Bestiei, iar Palatul Administrativ devine locul unde cei doi îndrăgostiți vor dansa, alături de celelalte obiecte.

Dansul lor va fi creat cu ajutorul inteligenței artificiale, totul fiind în mișcare pe muzica ce se va auzi din boxe în interiorul întregului Târg de Crăciun, care va avea loc în cinci piețe craiovene, cu una mai mult decât anul trecut, ceea ce va face ca acesta să fie cel mai extins din Europa”, a anunțat primarul orașului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Târgul va fi desfășurat în mai multe piețe centrale, fiecare oferind un univers de poveste diferit:

  • În Piața Frații Buzești, vizitatorii pot asista la scena nașterii Domnului, într-o atmosferă solemnă și autentică.
  • La Doljeana, se vor întâlni decoruri inspirate din Star Wars, un spectacol impresionant pentru iubitorii seriei.
  • În Piața Mihai Viteazul, pentru prima dată în România, Frumoasa și Bestia vor prinde viață datorită unei tehnologii inovatoare care îmbină luminile și inteligența artificială.

Moș Crăciun va zbura cu sania deasupra centrului Băniei, din 15 noiembrie, când va fi deschis Târgul de Crăciun Craiova 2024. Sania lui a ajuns deja în oraș și a fost montată. Sania a fost amplasată anterior în Franța, Germania și Elveția, iar anul acesta ar fi trebuit să meargă la Londra. A ajuns însă în Craiova, spre bucuria oltenilor.

Târgul de Crăciun de la Craiova s-a situat pe locul 2, anul trecut, la competiția celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, organizată anual de European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa și partener oficial al Comisiei Europene. Și anul acesta, Bănia se înscrie în competiție.

Politica