joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Moș Crăciun a dat Londra pe Craiova

Moș Crăciun a dat Londra pe Craiova. Va zbura cu sania deasupra Târgului de Crăciun din oraș. Este vorba despre o sanie interactivă, care a fost anterior pe bulevardul Champs-Élysées, din Paris, și care anul acesta ar fi trebuit să ajungă în Anglia. S-a oprit în Bănie.

Moș Crăciun va zbura cu sania deasupra centrului Băniei, din 15 noiembrie, când va fi deschis Târgul de Crăciun Craiova 2024. Sania lui a ajuns deja în oraș, a fost montată, iar acum se fac probe. Va fi una interactivă. Moșul va interacționa cu copiii și ceilalți vizitatori ai Târgului de Crăciun din Craiova.

Sania a fost amplasată anterior în Franța, Germania și Elveția, iar anul acesta ar fi trebuit să meargă la Londra. A ajuns însă în Craiova, spre bucuria oltenilor.

Craiova este deja în toiul pregătirilor pentru Târgul de Crăciun. A început deja montarea instalațiilor de iluminat, dar și a decorațiunilor.

Olguța Vasilescu: Rezervați-vă locuri din timp!

Târgul va fi desfășurat în mai multe zone, fiecare oferind un alt univers de poveste.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vorba despre „Tărâmul fermecat al Frumoasei și Bestiei, unde magia poveștilor prinde viață; Satul lui Moș Crăciun, plin de veselie; Crăciunul românesc tradițional; Crăciunul Galactic, un univers futurist cu decorurile inspirate din Star Wars”, după cum au transmis organizatorii.

„Din 15 noiembrie, pe cerul Craiovei va putea fi văzută sania trasă de reni cu Moș Crăciun care va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România. În satul lui sunt pregătite multe atracții: colace pe gheață, roller coaster, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, carusele, instalații care vă taie respirația. În Piața Frații Buzești puteți asista la scena nașterii Domnului, la Doljeana vă întâmpină decorurile din Star Wars, iar în Piața Mihai Viteazul puteți vedea dansând Frumoasa și Bestia, fiind prima oară în România când personajele capătă viață cu ajutorul luminilor și inteligenței artificiale. Satul Bellei este plin de trandafiri, iar prințul transformat în Bestie poate fi văzut în balconul palatului, păzit de lupi albi, înfricoșători. Pe patinoar va trona bolul de sticlă în care se află trandafirul care se scutură. Sfeșnice, ceasuri, dulapuri vorbitoare completează unul dintre cele mai frumoase decoruri care au putut fi văzute, într-o explozie de lumină și culoare. Rezervați-vă locuri din timp! Agențiile de turism din Bulgaria au început să facă deja rezervări”, a precizat, recent, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Proiecte ale instalațiilor create special pentru Craiova – facebook/ Olguța Vasilescu

Târgul de Crăciun din Craiova se deschide pe 15 noiembrie și așteaptă vizitatori până pe 5 ianuarie 2025.

În această perioadă, în oraș vor avea loc și o serie de spectacole. În plus, „peste 100 de comercianți din toate colțurile țării vor aduce produse autentice și magice care vor face din Târgul de Crăciun din Craiova o destinație unică”, au mai anunțat organizatorii.

Capitală a gastronomiei

Surprizele nu se opresc aici. Bănia s-ar putea transforma în Capitala Gastronomiei din Europa de Est, după cum preciza, luna trecută, într-o conferință de presă, primarul Craiovei,

„Anul acesta o să fie foarte multe surprize, eu vă garantez că suntem mult peste ceea ce a fost anul trecut Târgul de Crăciun și ne-am gândit la un proiect pe care l-au început cei de la Liceul de Industrie Alimentară împreună cu mai multe restaurante, în sensul că, se dorește ca orașul nostru să devină un fel de oraș al gastronomiei Europei de Est. Fiecare restaurant, va adopta, pe lângă meniul pe care în are și câteva rețete dintr-o bucătărie est-europeană. De exemplu, unii pot să își aleagă Grecia, alții Bulgaria, alții Turcia. Cert este că, în momentul în care vei dori să vizitezi de exemplu Europa de Est pentru gastronomie, nu trebuie să mergi în fiecare țară în parte și poți să vii la Craiova și aici vei găsi toate aceste bucătării. Este un proiect mult mai mare și cred că va fi dezvăluit cât de curând. Vom avea mult mai multe surprize și cel mai bine e să veniți să vedeți”, a declarat atunci Olguța Vasilescu.

Târgul de Crăciun de la Craiova s-a situat pe locul 2, anul trecut, la competiția celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, organizată anual de European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa și partener oficial al Comisiei Europene. Și anul acesta, Bănia se înscrie în competiție.

Imagini: Jurnalul Olteniei

Foto cover: print screen youtube.com

Politica