miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Chimcomplex, interesat de cumpărarea Azomureș

Chimcomplex este interesat de cumpărarea Azomureș, cel mai important produ­cător de îngrăşăminte pentru agricultură din România.

Producătorul şi furnizorul de substanţe chimice Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CRC), cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, a declarat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că se află în discuţii preliminare și nu a luat, însă, nicio decizie cu privire la o posibilă tranzacţie, scrie Ziarul Financiar.

„Chimcomplex explorează în mod constant oportunităţile de business pe piaţa locală şi regională, în linie cu strategiile sale de dezvoltare şi extindere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Confir­măm existenţa unor discuţii preli­minare legate de Azomureş, ca parte a dezideratului nostru de consolidare a industriei chimice din România“, scriu reprezentanţii companiei.

Chimcomplex este cel mai mare combinat local de produse chimice, evaluat pe piaţa de capital la 4,1 miliarde de lei.

Acţiunile CRC s-au depreciat cu 30% în ultimul an, pe o lichiditate de 32 de milioane de lei.  

Societatea a raportat un profit net de 35,1 milioane de lei în primul semestru din 2024, în scădere cu 29,2% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Cifra de afaceri a urcat cu 1,6% la 802,9 milioane de lei.  

Azomureş – cel mai mare consumator de gaze de pe plan local – a încheiat anul trecut cu pierderi de 75,6 mi­lioane de lei, după un profit de circa 30 de milioane în 2023. Afacerile s-au redus cu 15% la 1,86 miliarde de lei.

Politica