marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Clinica de Pediatrie a Spitalului „Filantropia”, în refacere

Clinica de Pediatrie a Spitalului Filantropia și a Centrului Maternal „Sf. Ecaterina” intră în reabilitare. Președintele Consiliul Județean Dolj, Cosmin Vasile, a semnat deja ordinul de începere a lucrărilor.

Clădirea va beneficia de ample lucrări pentru eficientizare energetică și consolidare pentru creșterea gradului de rezistență la seisme.

„Demarăm astfel o nouă investiție majoră în infrastructura de sănătate. Clădirea va beneficia de ample lucrări pentru eficientizare energetică și consolidare pentru creșterea gradului de rezistență la seisme. De asemenea, se vor face intervenții de refacere a arhitecturii interioare și exterioare, schimbarea tuturor instalațiilor electrice, termice și sanitare, inclusiv montarea de panouri fotovoltaice. Finanțarea proiectului se realizează cu fonduri europene obținute de Consiliul Județean Dolj din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență”, potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu aproximativ 3 luni, administrația județeană, semna contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea celor două clădiri. Contractul are o valoare de aproximativ 35 milioane lei.

„Lucrările presupun creșterea gradului de rezistență la seisme, prin consolidarea structurii, și intervenții de refacere a arhitecturii interioare și exterioare, de schimbare a instalațiilor electrice, termice și sanitare, dar și montarea de panouri fotovoltaice pentru creșterea performanței energetice a clădirii. Finanțarea necesară acestui proiect a fost obținută de Consiliul Județean Dolj din fondurile europene disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Investițiile în sănătate continuă să fie o prioritate pentru administrația județeană, de aceea nu ratăm nicio sursă de finanțare pentru reabilitarea sau dotarea unităților medicale aflate în proprietatea Consiliului Județean Dolj”, anunța, în urmă cu aproximativ 3 luni, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

sursa foto: FB/Cosmin Vasile

Politica