vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria Severin vrea parc fotovoltaic pentru iluminatul public

Severinul ar putea avea un parc fotovoltaic prin care ar putea fi asigurată energia pentru iluminatul public și unele instituții publice din oraș. Primăria a depus, la Ministerul Energiei, un proiect în acest sens. Proiectul a fost recent modificat.

„Sunt etape pe care trebuie să le parcurgem pentru acest proiect, etape ce necesită anumite modificări și de aceea, astăzi, în ședința de consiliu local am modificat un proiect, pe care noi l-am depus la Ministerul Energiei privind construirea unui parc fotovoltaic, parc ce ne-ar ajuta foarte mult din punct de vedere al costurilor cu iluminatul public. Cu acest parc am asigura în totalitate consumul propriu în privința iluminatului public, dar și consumul de energie al unor instituții publice din subordinea primăriei”, a declarat, conform restartnews.ro, Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Proiectul prevede instalarea unor centrale fotovoltaice cu o putere de 4680 kW, în zona localității Halânga. Investiția este estimată la aproximativ 5 milioane euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, dacă va fi aprobat, proiectul depus de primăria Severinului pentru construirea parcului fotovoltaic, ar aduce o economie de 6 milioane de lei anual, pentru bugetul local al orașului.

Politica