vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

„SOS Viață”! Defibrilatoare în licee din Slatina

Salvatorii olteni, sprijin pentru viața elevilor. În licee din Slatina se montează defibrilatoare, iar cadrele didactice și personalul auxiliar învață cum să le folosească. Este vorba despre un parteneriat între Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt și Asociația Salvatori Olteni-Sprijin pentru Viață. Defibrilatoarele semiautomate sunt achiziționate de asociație, printr-un proiect cu finanțare de la Primăria Slatina.

Patru licee din Slatina beneficiază de acestea.

„Este un parteneriat între ISU Olt și Asociația Salvatori Olteni-Sprijin pentru Viață, prin care urmează să se achiziționeze patru defibrilatoare semiautomate. Trei au fost deja montate la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Colegiul Ion Minulescu și Colegiul Radu Greceanu și al patrulea o să fie amplasat la Liceul Nicolae Titulescu. Defibrilatoarele sunt achiziționate de asociație printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă de la Primăria Slatina (90 la sută) și cu cofinanțare de 10 la din partea asociației. Valoarea proiectului este de aproximativ 40.000 de lei.Defibrilatoarele se pot utiliza de către persoane fără pregătire medicală, dar care au fost instruite în acest sens. Au un metronom care transmite utilizatorului toate comenzile și manevrele pe care trebuie să le întreprindă, este suficient ca utilizatorul să identifice dacă persoana este în stop cardio-respirator și să știe cum se aplică manevrele de resuscitare”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt, președintele Asociației Salvatori Olteni – Sprijin pentru Viață.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În aceste zile au fost desfășurate instruiri la Colegiile Naționale „Radu Greceanu” și „Ion Minulescu” din Slatina, privind utilizarea defibrilatoarelor semiautomate, iar la acestea au participat peste 100 de cadre didactice și nedidactice.

Politica