vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

De ce poate pierde voturi AUR în Oltenia

Acum două zile presa scrisă a primit un comunicat stufos de la AUR.

George Simion crede că agitația sa din județul Galați și campania de imagine dusă pe rețelele de socializare poate compensa cu lipsa organizațiilor locale eficiente și cu campania prin mass media.

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis suspendarea tuturor activităților de campanie în perioada următoare, singura activitatea pe care candidații și conducerea AUR urmează să o desfășoare fiind aceea de a veni în sprijinul românilor afectați de inundații. Întreaga conducere AUR, parlamentarii partidului, consilierii locali și județeni aleși sunt în acest moment în județul Galați pentru a veni în sprijinul sinistraților” – se spune în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deci iată ce se va întâmpla. În județe în care, cu o campanie eficientă, cu stabilirea clară și din vreme a candidaților pentru parlamentare și cu atragerea presei locale AUR putea scoate un scor de peste 20 la sută : Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, se va întâmpla că PSD și PNL vor lua împreună peste 80 la sută.

Poate la Pechea candidatul George Simion va trece de 90 la sută și în județul Galați de 25 %, dar e prea puțin.

Campaniile electorale se fac cu bani și cu oameni peste tot în lume.

AUR nu este la butoane, nu are de oferit locuri de muncă și sinecuri. În spatele candidaților din PSD și PNL stau mii de oameni care au interese. Ei își apară locurile de muncă din instituții sau trag pentru un loc de muncă.

În aceste condiții, AUR putea contracara doar numind din timp candidații la parlamentare și selectând oameni care au subalterni, prieteni, relații, societăți comerciale și care pot mobiliza un electorat de grup interesat a se implica.

Deci bani presei nu dai, campanie tradițională nu faci, locurile de candidați le păstrezi libere până în ultimul moment, probabil scoase la mezat și vrei să câștigi alegerile postând clipuri cu oameni din zone afectate de inundații.

Nu se poate așa ceva. Poți face bani și imagine dintr-un astfel de mod de a conduce dictatorial un partid, fără alegeri interne, fără organizații conduse de lideri aleși de aceste organizații. Poți numi cu de la sine putere pe cine vrei pe locuri considerate  eligibile. Dar nu poți câștiga alegerile, George Simion!

Politica