vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Bărbat amendat cu 10.000 de lei de ITM Gorj

Au fost aplicate peste 20 de amenzi

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au realizat, între 16 și 20 septembrie 2024, un total de 41 de controale, axându-se atât pe domeniul relațiilor de muncă, cât și pe cel al securității și sănătății în muncă. În urma acestor verificări, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 152.000 lei. De asemenea, inspectorii au dispus 104 măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților identificate, conform Gorj Express.

Un angajator cu sediul social în comuna Jupânești, care activează în domeniul comerțului cu amănuntul al articolelor de fierărie, sticlă și produse pentru vopsit, a fost sancționat cu 10.000 lei pentru angajarea unui salariat care depășea durata timpului de muncă stabilită în contractul individual de muncă cu normă parțială. Această încălcare a fost constatată pe raza orașului Târgu-Cărbunești.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată.”, a transmis George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica