vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Primarul din Olt trimis în judecată pentru luare de mită a decis să-și recunoască vina, pentru o pedeapsă mai blândă

Dosarul primarului comunei Bărăști, Augustin Predel, cercetat de procurori, sub măsura controlui judiciar, pentru luare de mită, a ajuns în instanța de judecată, potrivit olt-alert.ro.

Acuzat că, în cursul anului 2021, ar fi pretins bani, cu titlu de mită, de la reprezentanții unei firme din Potcoava pentru fiecare contract încheiat cu Primăria Bărăști, Augustin Predel, care de la 1 august nu mai are dreptul să-și exercite funcția de primar, și-ar fi recunoscut vina în fața anchetatorilor. Astfel, obiectul procesului demarat la Tribunalul Olt este „sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei”.

Alături de edil, în dosar mai figurează ca inculpați și doi reprezentanți ai societății comerciale din Potcoava, și ei plasați sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, s-a reţinut că, în cursul anului 2021, inculpatul P. A.-primar al unei comune din jud. Olt, a pretins un procent de 10 %  din valoarea fiecărui contract atribuit, de la inculpaţii M. M. şi M. F., din or. Potcoava, jud. Olt, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Olt, în schimbul atribuirii directe a unor contracte de achizitii publice, în acest sens fiind încheiate  un număr de 4 contracte, avand ca obiect achizitia de articole de mobiler urban, precum statii maxi-taxi, banci parc, cosuri stradale din metal acoperite cu sipca din lemn, lampadar metalic cu 3 brate luminoase ş.a”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Primul termen de judecată ar urma să aibă loc luni, la Tribunalul Olt.

Augustin Predel a câștigat funcția de primar al comunei Bărăști în 2020, din partea Partidului Național Liberal. În octombrie urma să predea conducerea primăriei, întrucât el a pierdut alegerile locale din 9 iunie, după ce, cu puțin timp înainte, a părăsit PNL, trecând la Forța Dreptei.

foto: arhivă

Politica