vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Românii cumpără case în Bali și Zanzibar. Prețul este accesibil

În ultima perioadă, tot mai mulți români aleg să investească în imobile situate în destinații exotice precum Dubai, Spania, Bali și Zanzibar, atrași de prețurile accesibile și de randamentele atrăgătoare care pot ajunge până la 25%.

În Dubai, de exemplu, numărul românilor care au cumpărat imobile a crescut cu 75% în doar 2 ani, în special pentru că pot lua cu ușurință credite, scrie adevarul.ro De asemenea, un apartament poate fi închiriat după achiziție, în cazul în care românii vor doar să investească în Dubai, nu și să locuiască acolo.

„În Dubai suprafețele apartamentelor sunt mult mai mari decât în România. De exemplu poți să achiziționezi un apartament de 1sau 2 camere cu suprafața de 80-100 mp cu piscină pe balcon în zona cartierelor de lux gen Palm, JVC cu prețuri de până la 350.000 de euro cu credit imobiliar. Noutatea și avantajul este că dacă le iei cu rate, care sunt fără dobândă, le poți închiria cu până la 3.000 de euro pe lună și implicit se plătește singur. Acest gen de achiziții fac românii în Dubai. Există firește și apartamente în zone mai îndepărtate de centru care pot fi achiziționate și cu 180.000 euro și să ofere facilități de genul piscinelor comune, acces la anumite facilități de tipul sălilor de sport, magazine. Dacă românii aleg să își achiziționeze o garsonieră de exemplu în ansambluri precum: Production City, Silicon Oasis, Liwan sau Deira pretul poate fi de 90.000 euro, iar chiria va fi undeva de la 650 -700 euro pe lună, poate chiar 800 dacă este amenajată frumos”, a declarat Cristina Stoian, CEO Simple Choices, pentru „Adevărul”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Randamentele potențiale care pot fi obținute din exploatarea hotelieră depășesc peste 15% pe an în anumite piețe, precum Bali sau Zanzibar, și pot ajunge chiar și la 25%, după cum au explicat experții imobiliari pentru „Adevărul”.

„La aceste procente se adaugă aprecierea valorii în timp și posibilitatea de a-ți petrece vacanțele într-o destinație exotică. Anual se înregistrează câteva mii de tranzacții de acest tip”, a afirmat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania, precizând că proprietățile au prețuri care pleacă de la 37.600 de euro în Dubai, respectiv 72.000 de euro în Bali, și pot urca până la câteva milioane de euro pentru cele mai scumpe proprietăți amplasate în Dubai și Costa del Sol.

În Zanzibar prețurile pleacă de la 239.000 euro pentru o vilă, dar cei care aleg să investească într-un astfel de proiect imobiliar de obicei optează pentru randament anual garantat contractual de 10% din valoarea investiției.

Politica