miercuri, septembrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

La ce nivel de competență se situează, între unitățile sanitare din țară, Spitalul Județean de Urgență Slatina

În cadrul sistemului sanitar din România, spitalele sunt clasificate în funcție de competențele și resursele disponibile, dar și de capacitatea de a asigura asistență medicală de urgență și îngrijiri medicale complete. Spitalul Județean de Urgență Slatina este un spital de categoria a III-a, ceea ce înseamnă că oferim îngrijiri medicale de un nivel de competență mediu, potrivit olt-alert.ro.

Din cele 41 de județe din țară, 30 de spitale județene de urgență sunt încadrate la acest nivel de competență. Restul de 11 spitale, clasificate în categoriile II și I, sunt spitale județene clinice, care desfășoară activități academice și au specialități clinice avansate.

Clasificarea spitalelor pe niveluri de competență se bazează pe mai multe criterii, cum ar fi structura organizatorică, tipul de servicii oferite, dotarea cu aparatură medicală, personalul medical calificat și activitățile de învățământ și cercetare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Slatina, acesta nu dispune de specialități precum neurochirurgia, chirurgia cardiovasculară sau unele ramuri pediatrice. Din acest motiv, pacienții care necesită îngrijiri de specialitate în aceste domenii sunt transferați către spitale de rang superior, în baza unor acorduri și parteneriate bine stabilite. Această procedură de transfer este reglementată de legislația sanitară și are ca scop principal asigurarea tratamentului optim pentru fiecare pacient.

Spitalul Județean de Urgență Slatina colaborează cu spitale din județ și din alte județe pentru a prelua pacienți care depășesc competența spitalelor locale. Astfel, preia cazuri de Spitalul Orășenesc Balș, Spitalul Municipal Caracal, dar și din alte județe, cum ar fi de la Spitalul Municipal Drăgășani. De asemenea, spitalul slătinean asigură consulturi interdisciplinare pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci.

„Păstrăm în centrul atenției siguranța și binele pacienților noștri, iar în cazurile critice care depășesc competența noastră, transferul către o unitate specializată de nivel superior este soluția prin care ne asigurăm că pacienții primesc cele mai bune îngrijiri posibile.

Acest lucru reflectă preocuparea noastră constantă pentru starea de sănătate a fiecărui pacient, dorindu-ne ca aceștia să beneficieze de tratamentul adecvat, la momentul oportun, în spitale care dispun de toate resursele necesare pentru a gestiona cazurile complexe”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Politica