miercuri, septembrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Mititelu și Rotaru plătesc taxe mai mari dacă vor să-și țină echipele în Craiova

Primăria Craiova se pregătește să crească taxele pentru utilizarea stadionului „Ion Oblemenco”. Autoritățile locale au pus deja în consultare publică documentația și noile prețuri pe care CSU și FCU Craiova ar urma să le accepte, în 2025, pentru un meci pe arena din Bănie. Sumele nu sunt deloc mici, iar creșterea este destul de mare.

Pentru partidele din campionatele interne, Liga 1 și Liga 2, Cupa României, începând cu faza șaisprezecimilor, Supercupa României, dar și pentru partidele din fazele preliminare UEFA Champions League, Europa League și Conference League, cluburile conduse de Mihai Rotaru și Adrian Mititelu ar trebui să plătească, în 2025, suma de 90.000 lei/eveniment. Acum, cheltuielile sunt de 59.957 lei/eveniment.

Lia Olguța Vasilescu spune că doar pentru folosirea stadionului ar urma să fie crescute taxele, în oraș, pe anul 2025. Primarul Craiovei explică faptul că doar indexarea cu indicele inflației mai poate afecta buzunarul craiovenilor, în rest.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am avut o discuție cu cei de la Direcția de Impozite și Taxe și am stabilit, de principiu, ca taxele și impozitele să nu crească în Craiova pentru anul viitor, vom merge cu același cuantum de anul acesta. Bineînțeles că vom aplica însă indexarea cu indicele inflației, așa cum prevede legea și cum se întâmplă în toată țara. E posibil însă să mai avem modificări, pe ici pe acolo, dar nu pentru ceea ce înseamnă mari categorii de populație. S-ar putea să modificăm, spre exemplu, taxele pentru stadion”, declara recent Olguța Vasilescu, potrivit Puterea.ro.

Echipa națională a României va fi nevoită să plătească aceleași taxe, pentru un meci pe stadionul „Ion Oblemenco”. Mircea Lucescu se gândește deja să îi aducă pe tricolori în Bănie. Selecționerul a fost foarte dezamăgit de suprafața de joc de pe stadionul „Ghencea”.

Nu știu de ce este atâta caz cu Mitriță, este un jucător foarte tehnic, care pentru Craiova înseamnă foarte mult. E eficient, este un jucător foarte timid, emoțional, este nevoie să discuții cu el altfel de cum se discută cu ceilalți jucători. Am avut și astăzi o discuție cu el. Mi-a promis că nu se va mai întâmpla niciodată. Ce i se cere, asta va face. Sper ca într-o zi să facem un meci al echipei naționale pe stadionul din Craiova și el să fie în fața suporterilor lui.”, a spus Mircea Lucescu la o conferința de presă.

Complexul Sportiv Craiova-Stadion de Fotbal este un stadion modern dotat la cele mai înalte standarde, un spațiu dedicat publicului, astfel încât să sprijine și să încurajeze desfășurarea cât mai multor evenimente din domenii cât mai variate, demonstrându-se în acest fel multifuncționalitatea și utilitatea acestuia pentru comunitate.

Scopul prezentei proceduri este acela de a crea un cadru unitar privind activitățile ce se desfășoară în cadrul Complexului Sportiv Craiova-Stadion de Fotbal în procesul de administrare, prin taxarea dreptului de folosință, în vederea creşterii calităţii vieţii locuitorilor din zonă prin participarea la evenimente sportive la nivel european și național sau alte evenimente cu public, fără a afecta timpul alocat competițiilor sportive: concerte, conferințe, târguri, expoziții, întruniri, festivități etc, cât și pentru atragerea de venituri la bugetul local, cu respectarea și protejarea vieții, sănătății și intereselor cetățenilor, precum și a mediului. Prin procedură se urmărește asigurarea unui circuit corect, eficient, operativ și legal al informațiilor”, se specifică în Anexa nr. 4, din documentația pusă la dispoziția craiovenilor.

Politica