marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Câinii salvatori de la București au făcut senzație la Râmnicu Vâlcea

Centrul Râmnicului a fost gazda unei demonstrații inedite de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare-salvare, eveniment gustat din plin de numeroșii spectatori, cei mai entuziasmați fiind copiii care au urmărit totul din imediata apropiere a patrupedelor.

Demonstrațiile au fost realizate de Asociația Câini de Salvare București. Rezultatele sunt unele de excepție dar și munca dresorilor și a patrupedelor, pe măsură, sute de ore de antrenamente. Interesant este că unul dintre câinii prezenți „La Ceas” a participat și la acțiunile de căutare a victimelor cutremurului din Turcia de anul trecut.

Acțiunea a avut loc în cadrul Zilelor Prevenirii Dezastrelor organizate de ISU Vâlcea și Asociația Energia Inteligentă. Câinii salvatori au făcut și o altă demonstrație, pe Dealul Capela. A fost simulată o situație conform căreia cinci persoane au plecat pentru o plimbare nocturnă cu bicicletele și s-au rătăcit din cauza abaterii de la traseu și a condițiilor meteo nefavorabile. Exercițiul a fost unul reușit, în condițiile în care câinii au găsit toate persoanele „dispărute” și i-au alertat pe salvatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în centrul Râmnicului a fost prezentată tehnica din dotare a pompierilor vâlceni. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Academiei Titi Aur care au prezentat acțiuni de promovare a responsabilității în trafic.

Cei prezenți au putut să vadă inclusive un simulator mobil modern de impact și răsturnare.   

Politica