duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Închinare și rugăciune, pe Aeroportul Craiova

Aeroportul Internațional Craiova va dispune de o capelă în incinta terminalului de plecări, unde oamenii se vor putea ruga, înainte de orice zbor. Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, a vizitat șantierul viitorului terminal de pasageri al aeroportului și s-a întâlnit cu principalii constructori. Cu această ocazie, acesta a binecuvântat amenajarea unei viitoare capele în incinta terminalului plecări, care va fi organizată potrivit rânduielilor ortodoxe și cu acces public permanent.

Arhiepiscopia Craiovei are o colaborare solidă cu personalul Aeroportului din Craiova, în special prin Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim”, coordonat de părintele consilier Alexandru Zidaru. De pe aeroportul din Craiova, pelerinii din Oltenia au ocazia să se deplaseze spre locuri de închinare cu încărcătură duhovnicească deosebită, precum Țara Sfântă, Grecia, Egipt sau Serbia”, se specifică într-un anunț al Mitropoliei Olteniei.

Proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova” este în prag de finalizare și cuprinde realizarea terminalului de pasageri, o parcare, drumuri rutiere de acces, diferite platforme de degivrare și de îmbarcare-debarcare, sisteme și echipamente de control, precum și căi de rulare. Implementat din anul 2021, proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica