duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

„Va fi o bătălie strașnică”. Pe cine ar prefera Geoană ca rival, dacă ajunge în turul 2

Mircea Geoană, fost adjunct NATO și candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024, a declarat că dacă intră în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, „nu preferă pe nimeni” și că el consideră că are prima șansă, atât în fața candidatului PSD, cât și în fața unui eventual reprezentant al dreptei. Totuși, Geoană a admis că „un pic mai comod mi-ar fi cu domnul Ciolacu, cu Lasconi ar fi mai competitiv”.

„Încă o dată, șansele sunt cele serioase, cele făcute profesionist. Sunt și unele făcute propagandistic și nu vreau să comentez mai mult. E o formă de bătaie de joc pe bani publici (…). Dar cele serioase (indică) o competiție neobișnuită pentru alegerile prezidențiale din ultimii 35 de ani. Întotdeauna a fost cineva din partea stângă, cineva din partea dreaptă, de obicei partea dreaptă câștiga în turul II. Acum avem o plajă de candidați, începând cu mine, continuând cu candidatul PSD, continuând cu doamna Lasconi de la USR, după aceea suveraniștii, după aceea candidatul PSD – cam aceasta este ordinea în ierarhie”, a spus Geoană, sâmbătă, la emisiunea ”În fața ta” de la Digi24.

„Bătălia pentru turul II: cred că va fi o competiție reală între doamna Lasconi și domnul Ciolacu pentru locul 2, evident și pentru mine, pentru că sunt legat de lipsa de structură politică, dar cred că mobilizarea oamenilor și a voluntarilor mă vor duce în turul II. Deci eu văd în clipa de față o competiție în trei pentru turul II, între mine, candidatul PSD și candidatul USR”, a continuat Geoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Doamna Lasconi a recuperat un pic și pentru că scorul USR-ului cu vechea conducere, la ultimele alegeri era mult prea jos față de bazinul pe care dânșii îl au în mod normal. Cred că ajunge și dânsa la un platou, cred că diferența e undeva de probabil 8 procente între locul 1 și locul 3 și aici se duce o bătălie interesantă”, a adăugat candidatul independent.

„Pentru prima dată, nu e evident că cel care reprezintă astăzi PSD-ul drept candidat intră automat în turul II”, consideră Geoană. „Nu e garantat pentru nimeni, nici pentru mine, să fim serioși”, a mai spus fostul secretar general adjunct al NATO.

„Va fi o bătălie strașnică”, a precizat el.

Întrebat pe cine preferă dacă va reuși intrarea în turul al doilea, dintre lidera USR și președintele PSD, Geoană a răspuns: „Nu prefer pe nimeni. (…) Un pic mai comod mi-ar fi cu domnul Ciolacu, fie vorba între noi, și sondajele o arată. Cu Lasconi ar fi mai competitiv, dar cred că și acolo, dacă intru în turul II, am prima șansă să câștig alegerile din 2024”.

Candidatul independent la președinția României a mai spus și că „scorurile tradiționale pe bazine (electorale)” par „amputate pe diferența pe care eu o aduc”.

Politica