duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Stadion de 5 milioane de euro, în Orșova

Orașul Orșova nu mai are echipă de fotbal, însă, chiar și așa pe malul Dunării se dorește a se construi o arenă modernă.

Primarul urbei, Adrian Cican, a anunțat că vrea să ridice un stadion, prin fonduri europene, care ar putea fi gata în 2027.

Edilul ales a prezentat un proiect de reabilitare al stadionului Dierna, a cărui investiție se ridică la 5 milioane de euro. În prezent, pe actualul stadion din Orșova evoluează, oficial, grupele de copii U19, U16 și U13 de la CFR 1943 Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Avem o echipă de fotbal din Severin, CFR 1943, care se antrenează aici si care își desfășoară meciurile oficiale la juniori pe acest stadion, care, momentan, nu se se prezintă în condiții optime. Președintele mi-a zis că au legitimați la grupele de copii și juniori aproximativ 50 de orșoveni, ceea ce este de lăudat, fiindcă acești copii talentați și dornici de performanță chiar nu aveau unde să joace, deoarece vechea conducere a orașului a desființat echipa locală de acum 5 ani! Avem un proiect prin care vom aduce acest stadion la standarde europene și care va putea fi omologat inclusiv pentru meciuri de eșalon secund”, a declarat Adrian Cican, pentru RTS, scrie liga2.prosport.ro.

Orșova este a doua localitate ca mărime din județul Mehedinți, după reședința județului, Drobeta Turnu Severin (85.000 locuitori) și are o populație de aproximativ 10.000 de locuitori.

Actualul stadion a fost construit în 1972 și a fost inaugurat cu prilejul unui amical între Universitatea Craiova și Politehnica Timișoara.

Politica