duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Guvernul alocă bani din fondul de urgență pentru oamenii afectați de inundații

Ciclonul Boris a făcut primele victime în România, după ce o viitură de proporții a lovit județul Galați. Peste 5.000 de gospodării din 12 localități au fost afectate, patru oameni au murit, iar alți 252 au fost evacuați. Au fost trimiși pompieri din mai multe județe pentru a salva oameni refugiați pe acoperișuri, deoarece apa a depășit un 1,7 metri înălțime. Guvernul a decis alocarea de bani din fondul de urgență pentru repararea drumurilor și caselor distruse de inundații.

Premierul Marcel Ciolacu a dispus Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale să elibereze urgent ajutoare pentru persoanelen afectate de inundații. Populația va primi apă și alimente (conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr și cașcaval) pentru o perioadă de 7 zile. De asemenea, vor primi 50 de locuințe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi și lenjerii de pat, saci de dormit și tot ce este necesar pentru cazare temporară, scrie digi24.ro

„Facem ședință de Guvern imediat cum e nevoie. Să dislocăm sumele din fondul de rezerve. Nu are nimeni o estimare în acest moment, Ministerul de Interne va hotărî”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul Consiliului Național pentru Situații de Urgență s-a discutat alocarea de alimente și locuri de cazare pentru oamenii rămași fără locuințe.

„În acest moment am hotărât dislocare și este votul în votul interministerial. Tot ce înseamnă alimente, paturi, containere de dormit pentru case distruse. Predoiu și Arafat au venit cu Jandarmerie, vom amplasa două tabere aproapiate de zonele sinistrate”.

În ultimele 24 de ore au intervenit două detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, dotate cu bărci de salvare și camioane, la solicitarea autorităților locale, în județul Galați, pentru sprijinirea populației din zonele afectate de inundații, se arată într-un comunicat al MApN.

La solicitarea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, MApN asigură transportul cu 10 camioane și opt trailere a unor materiale din depozitele Rezervelor de Stat din București și Bacău către zonele afectate din județul Galați. De asemenea, au fost puse la dispoziție două macarale de înalt tonaj, în punctele de încărcare de la Bacău și de descărcare de la Galați.

Politica