vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Donald Trump refuză altă dezbatere cu Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump, candidat pentru un nou mandat la Casa Albă, a anunțat joi, 12 septembrie, printr-un mesaj pe rețeaua sa Truth Social, că nu va participa la o altă dezbatere cu contracandidata sa Kamala Harris, actuală vicepreședintă a SUA, relatează libertatea.ro și BBC.

Republicanul și-a explicat decizia, anunțată la două zile după confruntarea lor din Philadelphia, prin faptul că Harris vrea o revanșă pentru că „în mod clar” el a câștigat. Câteva sondaje instantanee făcute după dezbaterea de marți au indicat că alegătorii au simțit că democrata a avut rezultate mai bune decât Trump.

Republicanul susține că toate problemele SUA, pentru care îi acuză pe președintele Joe Biden și pe Kamala Harris, „au fost discutate în detaliu în timpul primei dezbateri cu Joe și a celei de-a doua dezbateri cu tovarășa Harris”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ea nu s-a prezentat la Fox Debate și a refuzat să o facă la NBC și CBS. Kamala trebuie să se concentreze pe ce trebuie să facă în ultima perioadă de aproape patru ani. Nu va fi a treia dezbatere!”, a scris Donald Trump pe Truth Social.

Ambii candidați au revendicat victoria după dezbaterea de 90 de minute de marți de la ABC News. Donald Trump și susținătorii săi i-au acuzat pe cei doi jurnaliști ABC care au moderat dezbaterea că au fost părtinitori cu Harris.

„Când un luptător pierde o luptă, primele cuvinte din gura lui sunt «Vreau o revanșă». Sondajele arată clar că am câștigat dezbaterea împotriva tovarășei Kamala Harris, candidata de stânga radicală a democraților… și ea a cerut imediat o a doua dezbatere”, a mai afirmat Trump.

Echipa de campanie a lui Harris a cerut o a doua dezbatere imediat după cea din Philadelphia și a continuat să facă acest lucru joi.

Alegătorii „au putut să vadă alegerea cu care se vor confrunta la urne: să meargă înainte cu Kamala Harris sau să meargă înapoi cu Trump. Vicepreședinta Harris este pregătită pentru o a doua dezbatere. Donald Trump este?”, a transmis echipa democratei.

Decizia anunțată de Trump joi pare să contrazică și mesajele anterioare din propria sa campanie. Miercuri dimineață, Jason Miller, un consilier principal al fostului președinte, a declarat pentru CNN că Trump „a spus deja că va face trei dezbateri”. Ambele echipe de campanie au purtat discuții despre o dezbatere la NBC News în 25 septembrie, notează BBC. Rețeaua americană de televiziune nu a comentat ultima declarație a lui Trump.

Un sondaj Reuters/Ipsos de joi a indicat că Harris avea un avans de cinci puncte față de Trump la nivel național, în timp ce 53% dintre respondenți au spus că ea a câștigat dezbaterea de marți.



Politica