vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Nadia Comăneci nu-i mai dă Sabrinei Voinea medalia de bronz

Sabrina Voinea primește o nouă veste proastă, de această dată de la Nadia Comăneci care nu îi mai poate oferi medalia promisă.

Nadia Comăneci a spus, după scandalul izbucnit la finalul probei de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, că-i va da medalia sa de bronz, obținută la Montreal, dar acest lucru nu mai este posibil.

”Acum nu pot să fac niciun lucru de acest fel. În primul rând, pentru că încă este procesul în derulare la tribunalul suprem, și am și aflat că medalia mea, dacă o aduc în altă parte, trebuie să plătesc o asigurare extrem de mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am să mă gândesc la ceva diferit. Dar eu sper că, până la urmă, se va găsi o soluție în care cele trei gimnaste să primească câte o medalie”, a declarat Nadia Comăneci, prezentă la alegerile COSR, scrie digisport.ro

Ea a mai spus că, speră ca Tribunalul Suprem Elveţian să găsească o soluţie astfel încât toate cele trei sportive care îşi dispută locul trei la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, româncele Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, dar şi americanca Jordan Chiles, să primească câte o medalie de bronz.

„Nu pot să spun prea multe pentru că este un proces în derulare la Tribunalul suprem vizavi de Sabrina Voinea şi ‘necălcatul’ în finala de la sol. Nu ştim dacă încă americanii au depus sau probabil vor depune până la sfârşitul zilei de 13 septembrie. Sunt anumite erori făcute care au surprins pe toată lumea acolo la arbitraj. Noi suntem sportivi, însă şi lumea mai greşeşte. Eu văd această întâmplare ca fiind constructivă, să vedem ce putem face ca să putem evita astfel de lucruri la viitoarele Jocuri Olimpice. Nu este normal ca toate cele trei gimnaste să sufere. Lucrurile s-au întâmplat într-un haos, sper să se găsească o soluţie astfel încât cele trei gimnaste să primească câte o medalie. Sper ca până la urmă se va găsi o soluţie, astfel încât cele trei gimnaste să primească câte o medalie”, a declarat Comăneci.

„Zeița de la Montreal” i-a făcut o promisiune Sabrinei Voinea, după ce gimnastei i s-a respins cererea de la TAS și a revenit pe locul 4 în clasamentul la sol, medalia de bronz fiind acordată colegei ei, Ana Maria Bărbosu, relatează Eurosport.

„Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal. Mă bucur pentru ea și ce să spun, încă citesc și am rămas… Sunt foarte bucuroasă pentru România și pentru Ana. O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și în echipă, pentru că au făcut istorie și acolo”, a transmis, la acel moment, Nadia Comăneci.

Sabrina Voinea s-a clasat pe locul 4 în finala individuală la sol, de la Jocurile Olimpice, după ce a fost depunctată cu o zecime de arbitri pentru că ar fi călcat în afara covorului.


Politica