vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Șase cetățeni sirieni depistați în două lăzi de lemn la vama Calafat

Șase cetățeni sirieni au fost depistați de oamenii legii, de la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, ascunși în două lăzi de lemn dintr-un microbuz. Un bărbat de origine bulgară, în vârstă de 50 de ani, a încercat să treacă vama Calafat cu un microbuz. Polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra microbuzului și au găsit 6 bărbați ascunși în două lăzi. Încercau să treacă ilegal vama.

„La data de 30.08.2024, în jurul orei 05.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani, aflat la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Șoferul transporta măști medicinale pe ruta Bulgaria-România.

În baza analizei de risc, s-a procedat la verificarea amănunțită a  mijlocului de transport, în comun cu polițiștii de frontieră bulgari, fiind astfel descoperiți ascunși, prin metoda capac, în două lăzi de lemn, șase persoane de sex masculin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul cercetărilor, asupra bărbaților în cauză nu au fost descoperite documente de identitate, aceștia declarând verbal că sunt cetățeni sirieni și că s-au urcat în microbuz într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria, ajutați de șofer.

Aceștia au mai relatat că au plătit sume cuprinse între 5.000 – 7.000 de euro, de persoană, pentru a fi transportați ilegal din Turcia până în Germania”, transmit polițiștii de frontieră de la PTF Calafat.

Șoferul, microbuzul și cei șase cetățeni străini au fost preluați de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica