vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Începe festivalul smochinelor, la Svinița

Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Smochinelor va avea loc între 30 august și 1 septembrie 2024, în comuna Svinița din Clisura Dunării.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 30 august, de la ora 15:00, iar seara se va încheia cu un program artistic care va începe la ora 18.00.

Sâmbătă se va deschide târgul producătorilor locali, apoi după-amiaza va fi marcată de mai multe evenimente, precum concursurile de cea mai bună dulceață sau țuică de smochine din Svinița și un program artistic cu dansuri și cântece populare sârbești și românești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Primăria comunei Sviniţa, vă invită pe 30,31 Aug. și 01 Sept. 2024 la Festivalul SMOCHINELOR, eveniment unic în România, unde totul este despre smochin și produsele obținute din aceste fructe biblice ( dulceață, gem din smochine,  țuică de smochine, vin, sucuri, lichior, prăjituri etc. ).

După degustarea acestor produse tradiționale, puteți asculta muzică populară sârbească și românească, juca în hore, jocuri  populare, participa la concursuri și admira cea mai frumoasă zonă, care se numește CLISURA DUNĂRII, întinsă pe 100 km de Dunăre. Vă așteptăm cu mult drag!,” precizează Nicolaie Curici, primarul comunei Svinița.

Ultima zi a festivalului, duminică, va continua cu târgul producătorilor locali care va fi deschis până la ora 15, după care va avea loc festivitatea de închidere a târgului.

Politica