marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Protest în fața Inspectoratului Școlar Județean Gorj

Protestatarii sunt profesori și elevi de la Liceul Tehnologic Motru

Primăria Târgu Jiu a dat undă verde organizării unui protest care va avea loc miercuri, 27 august, timp de două ore, în fața Inspectoratului Școlar Județean Gorj. La protest, programat între orele 10:00 și 12:00, vor participa 20 de persoane, conform Gorj Express.

Protestatarii sunt profesori și elevi de la Liceul Tehnologic Motru, care doresc să atragă atenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj asupra neacordării burselor profesionale elevilor acestei instituții. O parte dintre beneficiarii acestor burse au acționat deja în instanță atât liceul, cât și IȘJ Gorj, și au fost depuse plângeri penale în legătură cu această problemă.

Elevii de la Liceul Tehnologic din Motru, județul Gorj, nu au primit bursele profesionale pentru anul școlar 2020-2021 nici până acum, iar unii dintre ei au absolvit deja liceul. Directorii care s-au succedat la conducerea instituției susțin că vina pentru neplată le aparține elevilor, acuzându-i că nu au depus cererile în termenul legal. Aceasta a fost și justificarea directoarei Adela Rușeț, care se află din nou la conducerea liceului, deși tocmai ea nu a acordat bursele respective. Totuși, elevii au depus solicitările pentru bursă la timp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai exact, sunt 132 de elevi și foști elevi pentru care cei 150.000 de lei nu au ajuns la ei, nici cu mai puțin de o lună înainte de începerea anului școlar 2024-2025. Elevii care erau clasa a IX-a în anul școlar 2020-2021, când au fost privați de bursa profesională, au terminat în acest an cele trei clase de liceu profesional sau urmează să termine în 2025 în funcție de specializare.

Politica