marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Pompierii gorjeni au intervenit în aproape 50 de cazuri, în ultimele ore

„Au fost solicitate două elicoptere Black Hauk, echipate cu sistem Bambi Bucket din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a anunțat marți, 27 august, că, în ultimele 24 de ore, a intervenit în 47 de situații de urgență pe teritoriul județului.

  • 17 intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație;
  • 26 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat;
  • 1 incendiu autoturism;
  • 2 misiuni pentru transport apă menajeră;
  • 1 misiune pentru transport persoană supraponderală cu afecțiuni.

„Încă de săptămâna trecută echipaje specializate din cadrul instituției noastre intervin pentru stingerea unui incendiu de fond forestier izbucnit în zona montană a comunei Padeș – zona Piatra Cloșanilor. Zona este foarte greu accesibilă pentru echipajele de intervenție, iar pentru o intervenție eficientă au fost solicitate două elicoptere Black Hauk, echipate cu sistem Bambi Bucket din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI. Până în acest moment au fost efectuate peste 300 de lansări, misiunea de stingere fiind organizată atât prin intervenția aeriană, cu ajutorul elicopterelor, dar și prin echiaje pedestre de pompieri care intervin pentru localizarea incendiului și efectuază misiuni de recunoaștere pentru identificarea focarelor care ar putea reaprinde incendiul. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 90 de hectare”, transmite ISU Gorj.

Duminică, 25 august 2024, a izbucnit un nou incendiu de pădure în zona Vârfului Grivele din munții Parâng, într-un loc greu accesibil, cu păduri de conifere și un risc ridicat de extindere rapidă. Echipe de pompieri militari au fost trimise pe teren pentru a limita răspândirea incendiului. De asemenea, un elicopter Black Hawk a fost direcționat către zona afectată, efectuând 10 lansări de apă după un zbor de recunoaștere. Din fericire, până seara zilei de ieri, 26 august 2024, echipele au reușit să stingă toate focarele, lichidând incendiul complet. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 30 de hectare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica