luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Cât costă să „angajezi” Poliția Locală Craiova

Consilierii locali din Bănie se întâlnesc joi, într-o nouă ședință, iar pe ordinea de zi se regăsește și proiectul privind aprobarea tarifelor pentru activiţăţile desfăşurate de Poliţia Locală a Municipiului Craiova, începând cu data de 01.09.2024. Astfel, se va decide cât costă să „angajezi” serviciile agenților aflați în subordonarea Primăriei.

Tarifele pentru activiţăţile desfăşurate de Poliţia Locală a Municipiului Craiova, începând cu data de 01.09.2024, au fost propuse după cum urmează:

  • 1. tarif minim pentru activitatea de transport valori – 17,09 lei/km parcurs;
  • 2. tarif minim pentru activitatea de însoţire transport valori – 51,36 lei/ora;
  • 3. tarif minim pentru activitatea de monitorizare obiective și intervenție în caz de nevoie – 283,71 lei/obiectiv/lună.

„Atât transportul bunurilor şi valorilor, cât şi însoţirea transportului bunurilor şi valorilor, dar şi monitorizarea sistemelor de alarma, se poate realiza pentru obiective ce aparţin Unităţii Administrativ-Teritorială Municipiul Craiova, dar şi pentru operatori economici subordonaţi Consiliului Local al Municipiului Craiova” se specifică în raportul de aprobare, pus la dispoziția consilierilor locali.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi va fi supus votului și proiectul privind accesarea de către Poliția Locală a Municipiului Craiova a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024 şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliția Locală Craiova are nevoie de mașini noi

Mai exact, Poliția Locală Craiova dorește să obțină finanțare nerambursabilă în valoare maximă de 360.000 lei, cu TVA (72.000 euro), contravaloarea a 3 ecotichete, în cuantum de 120.000 lei fiecare, din bugetul Administrației Fondului pentru mediu, reprezentând 3 autoturisme noi electrice 100%, fără contribuție din bugetul local al Municipiului Craiova sau al Poliției Locale.

Instituția subordonată Primăriei are nevoie de 13.000 lei, cu TVA, pentru achiziționarea unui autoturism hobrid, dotat cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă. Diferența dintre valoarea de achiziție şi valoarea autospecialei, va fi suportată din bugetul de venituri şi cheltuieli al Poliției Locale a Municipiului Craiova pe anul 2024, dacă și consilierii locali vor fi de acord.

Poliția Locală mai vrea să primească aprobare și pentru casarea bunului, „Hyundai H 100 Saloon”, număr de înmatriculare DJ-28-PCC, având nr.de inventar 21300100 şi valoarea de inventar de 2.453,18 lei, care aparține domeniului privat al Municipiului Craiova.

Politica