marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

“Caracal este altfel decât știu mulți dintre români”. Despre copiii și dascălii care fac cinste comunității

Autoritățile din Caracal au început o campanie, în online, de promovare și cunoaștere a orașului „altfel decât știu mulți români”. Despre Caracal se spune că este locul în care „s-a răsturnat carul cu proști”. Primăria răstoarnă mitul și amintește de performanțele elevilor din Caracal.

“Astăzi vă vorbim despre educație și performanțe, despre copiii minunați și dascălii care prin munca lor fac cinste comunității. Vorbim și despre infrastructura școlară pe care o modernizăm continuu pentru a oferi condiții moderne și adaptate nevoilor de învățare și educare a tinerei generații.

Avem în Municipiul Caracal licee de top în regiune, precum Liceul Teoretic Mihai Viteazul care an de an ne oferă bucuria de a sărbători performanțele elevilor săi la examenele de finalizare a studiilor liceale dar și la diverse concursuri naționale și internaționale. Dacă luăm ca referință 2024, în județul Olt,în acest an cea mai mare medie la Bacalaureat a fost obținută de un elev al Liceului Teoretic ‘Mihai Viteazul” din Caracal – 9,95, urmat de un licean de la Colegiul Național “Ion Minulescu”, Slatina (9,93) și din nou Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal-9,91.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cele 74 de medii de 10.00 la nivel național, la Examenul de Capacitate din 2024, două au aparținut elevilor din județul Olt, unul din elevi fiind de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Caracal.

Școala Gimnazială Nr. 2 din Caracal, se mândrește cu rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională, aflându-se în primele trei locuri pe județ, cu două note de 10 la matematică, 35 de note între 9 și 10, și o medie în primele 10 pe județ”, au scris, pe facebook, reprezentanții Primăriei Caracal.

Elevii din Caracal au obținut rezultate și la olimpiade și concursuri.

“Trei elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Viteazul“ din Caracal, au reprezentat județul Olt la faza națională a olimpiadei de chimie. Un elev al Liceului Teoretic ”Ioniță Asan” Caracal, județul Olt, prezent la faza națională a Olimpiadei Naționale de Religie, a obținut cel mai mare număr de puncte și un premiu special. 5 elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” au participat la faza județeană de matematică”, exemplifică reprezentanţii Primăriei.

Aceștia afirmă și că administrația locală se preocupă să găsească soluții și fonduri pentru a dezvolta infrastructura școlară.

“S-au implementat proiecte pentru dotarea cu mobilier nou, echipamente IT și materiale didactice și s-au demarat proiecte pentru reabilitarea clădirilor, siguranța și confortul elevilor și profesorilor fiind o prioritate.

Liceul Ioniță Asan, unul din cele mai vechi din oraș, cu risc seismic crescut, a intrat în consolidare și reabilitare. Pe tot parcursul lucrărilor, activitatea didactică se va desfășura în locații adecvate astfel încât elevii să nu fie afectați.

Totodată au început lucrările de renovare a Liceului Tehnologic Matei Basarab pentru creșterea eficienței energetice.

Sunt doar câteva exemple care vorbesc despre grija pentru copiii noștri, prioritizarea educației și rezultatele acestor eforturi care se văd în performanțele elevilor noștri care ne fac mândri”, au mai scris reprezentanţii Primăriei Caracal.

Politica