vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Vicenţiu Mocanu: „Mulţi primari PSD şi PNL vor susţine AUR în alegerile prezidenţiale şi parlamentare”

Omul de afaceri  Vicenţiu Mocanu este considerat de colegii săi, dar şi de mulţi jurnalişti ca fiind cel mai capabil candidat din Vâlcea ce poate aduce primul (sau primele) madat(e) de parlamentar din acest judeţ pentru formaţiunea condusă de George Simion.

Printre preocupările sale se află nu doar pregătirea unor proiecte legislative absolut necesare dar şi studierea permanentă a bugetelor locale din judeţ, a investiţiilor, a problemelor administrative, financiare, a situaţiei economice din fiecare localitate . El a creat un fel de program în care consideră fiecare localitate ca o societate comercială, cu capital, plan de producţie, realizări, pierderi, profit.

De aceea, crede că, deşi AUR nu are primari în judeţ va beneficia indirect de susţinerea primarilor din PSD şi PNL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Au probleme foarte mari aceşti primari. Probleme nu datorate lipsei lor de pregătire sau experienţă, mulţi fiind gospodari şi  eficienţi în condiţii, uneori,  ostile.

Sunt primari liberali care nu doar că nu au fost susţinuţi de liderii PNL, dar au fost şi  sabotaţi de aceştia. L-i s-au tăiat din alocarile bugetare, au subfinanţări pe proiecte pe care s-au bazat. Apoi toţi edilii, indiferent de  partid sau mărimea localităţii au fost minţiţi ani în şir de clasa guvernantă că vor primi banii la timp pentru plata unor cheltuieli de care, de fapt, nu ar trebui să răspundă, cum este cea legată de plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Nu au primit aceste sume sau au primit parţial din ele şi cu întârziere. Au fost nevoiţi să taie din banii de investiţi sau din alte capitole bugetare importante, să mute dintr-o parte în alta.

Toţi sunt nemulţumiţi de prestaţia actualuluii preşedinte al ţării sunt dezamăgiţi. Şi nici liberalii, nici social democraţii nu cred, în sinea lor pentru  că în declaraţii publie este altceva, nu cred că cei din conducerea partidelor au găsit soluţia cea mai bună pentru Preşedenţie. În schimb au realizat că George Simion este un candidat cu profil de om cu adevărat interesat de ţară şi aplecat spre rezolvare şi implicare.

La nivel politic, pentru că votul pentru parlament este şi unul politic, aceşti primari nu cred că-şi mai pot permite să pună la bataie propria loc credibilitate spre a aduce votrui unor candidaţi puşi mai mult pe relaţii, pe sinecuri, pe locurile de pe listele PSD şi PNL.

Nu poţi crede la infinit promisiunile cuiva care nu te -a ajutat pe tine cu atât mai puţin să spui oamenilor dintr-o comună că eşti sigur că-i va ajuta pe ei.

Prin această neimplicare şi ezitare a primarilor, populaţia va fi lăsată să meargă la vot, ca să spun aşa mai liberă.

Iar oameni ştiu, simt, văd, ce face actuala guvernare, ce biruri le pune, cum distruge forţa de muncă, cum aduce în sărăcie pentru mii de întreprinzători mici sau fermieri.

Dacă candidaţii AUR vor transmite mesaje clare, cu program,  concret despre ce vor să facă şi cum vor să facă pentru a redresa ţara şi a mai salva ce se poate salva, în mod logic AUR poate câştiga aceste alegeri, chiar dacă structura administrativă, primăriile, se află în mâinile unor aleşi ai PNL şi PSD. La urma urmei şi aceşti aleşi pot fi ajutaţi de măsurile nostre mult mai mult decît de incapacitatea liderilor decidenţi ce le sunt colegi de partid”, precizează Vicențiu Mocanu.

Politica