sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Video/ Arde la Svinița! Elicoptere trimise în ajutor

Update/ISU Mehedinți: Până în acest moment, elicopterul Black Hawk a efectuat 7 aruncări asupra focarelor de incendiu, urmând ca mâine dimineață, în funcție de situația operativă, să se stabilească dacă mai este necesară intervenția acestuia.

____

Un incendiu de vegetație uscată, izbucnit, vineri, în Svinița, dă bătăi de cap pompierilor mehedințeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Intervenția a fost și este îngreunată de terenul abrupt, zona fiind una greu accesibilă.

Încă de vineri incendiul a afectat și o pădure de salcâm. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 7 hectare. Alături de pompierii orșoveni au acționat și voluntari, iar forțele să fie suplimentate cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un ATV din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. Pentru identificarea și stingerea focarelor de incendiu, s-au alăturat lucrători ai Ocolului Sivilc Orșova, rangeri ai Parcului Natural ,,Porțile de Fier” și voluntari ai SVSU.

„Noaptea trecută, incendiul s-a manifestat în focare răzlețe, într-o zonă greu accesibilă. Pe timpul nopții a rămas în supraveghere un echipaj din cadrul Punctului de lucru Dubova. Începând cu ora 08:00, echipajele au reluat acțiunile de recunoaștere, în vederea limitării și lichidării focarelor. În aceste momente incendiul se manifestă în mare parte în zona stâncilor, o zonă greu accesibilă pentru echipajele de intervenție. Se acționează pe două sectoare, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Orșova și rangeri ai Parcului Natural ,,Porțile de Fier”.În sprijin a fost solicitat și un elicopter din cadrul IGAv”, au arătat reprezentanții ISU Mehedinți.

Sâmbătă după-amiază a fost suplimentat dispozitivul de intervenție cu un elicopter Black Hawk, echipat cu sistemul Bambi Bucket.

Politica