marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Mircea Lucescu este noul selecționer al Echipei Naționale a României!

Mircea Lucescu este noul selecționer al Echipei Naționale a României. După o pauză de 38 de ani, Lucescu revine la echipa națională, semnând un contract pe o perioadă de doi ani, cu obiectivul principal de a califica România la Campionatul Mondial din 2026.

Multe sentimente m-au încercat, în primul rând nostalgia perioadei trecute, în care am avut parte de momente extraordinare ca selecționer. Ieri am stat vreo 3 ore de vorbă, eu plec totuși cu un handicap, am lipsit în ultimii ani din fotbalul românesc. Nu m-am gândit niciun moment că o să mi se propună să vin la echipa națională. Ca să vă spun sincer, am făcut tot posibilul să nu vin la echipa națională și să le dau șansă antrenorilor tineri.

Am încercat să-l conving pe Edi Iordănescu să rămână la echipa națională, știu ce înseamnă să-i dai continuitate unui antrenor. FRF a făcut tot ce a fost posibil, din ce am înțeles, dar nu a reușit. Apoi, am vorbit cu Gică Hagi, care a făcut atâtea pentru echipa națională și merita cu desărvârșire să i se propună să devină selecționer. Am spus că dacă nu mai există nicio soluție, eu am obligația să mă întorc și să pun în joc experiența pe care am acumulat-o în atâția ani. Eu sunt un produs 100% al fotbalului românesc, care a făcut furori pe scena internațională. Am mare încredere în această generație de jucători, care a format un grup învingător.”, a declarat Mircea Lucescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mircea Lucescu este al treilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee în vitrină, în spatele lui Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City, care are 39 de trofee.

Știu că m-am angajat la un lucru extrem de dificil, dar am mare încredere în această generație de jucători. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele minute în meciurile cu Olanda și Belgia a fost din dorința de a marca și a fanilor. Punctez, este un grup de jucători care pot crește foarte mult. Prezența la Campionatul European le dă încrederea și dorința de a ajunge la Campionatul Mondial.

În fotbal rămâi cu momentele foarte frumoase. Discuția a fost despre fotbal, eu risc și îmi dau seama că risc foarte tare. Cred că fotbalul românesc merită asta. Nu am nevoie de bani sau să fac altă carieră, ce m-a împins au fost momentele extraordinare pe care le-am petrecut aici. Astea sunt motivele.  Un singur lucru m-a determinat: dragostea pentru fotbal și obligația mea pentru fotbalul românesc. Nu știu dacă voi reuși, dar voi face tot posibilul”, a mai spus Mircea Lucescu.

Politica