marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Prinși cu alcool „la bord”

Șoferii indisciplinați au fost din nou în atenția polițiștilor mehedințeni. Oamenii legii au desfășurat acțiuni cu efective mărite pentru menținerea ordinii și liniștii publice, respectarea legislației rutiere de către participanții la trafic, prevenirea traficului și consumului de substanțelor interzise și depistarea persoanelor urmărite.
„Astfel, au fost organizate 21 de acțiuni la care au participat aproximativ 350 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, judiciar, economic, luptători S.A.S. precum și jandarmi.
Totodată, peste 270 de conducători auto au fost testați cu aparatura din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive și consumului de alcool la volan.
În cadrul activităţilor derulate, au fost legitimate prin intermediul aplicație e-DAC peste 850 de persoane și au fost verificate aproximativ 660 de vehicule”, informează IPJ Mehedinți.

Polițiștii au dat 398 de amenzi în valoare de aproape 184 mii lei. 25 de șoferi au fpst scoți din trafic și lăsați fără permisele de conducere. Mulți dintre aceștia, pentru că se urcaseră băuți la volan.

„Polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 de ani, din mun. Dr. Tr. Severin, care a condus o autoutilitară pe D.N. 6, în localitatea Gura Văii, iar în urma testării cu aparatura din dotare, aceasta a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului. (…) Polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din mun Dr. Tr. Severin, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în localitatea Gura Văii, iar în urma testării cu aparatura din dotare a reieșit o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. (…) Polițiștii orșoveni au depistat un bărbat de 35 de ani, din mun. Bucuresti, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.57, pe raza comunei Eșelnița, iar în urma testării cu aparatura din dotare a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul municipal Orsova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. (…) Polițiștii orașului Vânju Mare au depistat un bărbat de 49 de ani, din orașul Vânju Mare, în timp ce conducea o bicicletă pe raza localității, având o concentrație alcoolică de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Biciclistul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 990 lei. (…) Polițiștii orșoveni au depistat un bărbat de 27 de ani, din mun. Dr.Tr.Severin, în timp ce conducea un autoturism pe str.Cernei, din mun. Orsova, iar în urma testării cu aparatura din dotare a reieșit o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost reținut permisul de conducere, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.495 lei. (…) Polițiștii orșoveni au depistat un bărbat de 39 de ani, din com. Plenița, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.6, pe raza mun. Orsova, iar în urma testării cu aparatura din dotare a reieșit o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-a fost reținut permisul de conducere, fiind sancționat contravențional cu amenda în valoare de 3.300 lei”, exemplifică IPJ Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 20 de vehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Politica