sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cele mai rentabile investiții în imobiliarele din Râmnicu Vâlcea

Județul Vâlcea este unul plin de obiective turistice importante și interesante. Însă foarte mulți ani acest județ a atras turiștii pentru cazare numai în stațiunile cunoscute.

Poate acesta a fost motivul în care rețeaua hotelieră din Râmnicu Vâlcea este deficitară, iar cea din municipiul Drăgășani este la pământ.

Râmnicu Vâlcea are două hoteluri cunoscute, de 4 stele, modernizate și amplasate central. În schimb, duce lipsă de locuri de cazare mai ieftine, de hoteluri și pensiuni la 3 sau 2 stele. Cele câteva pensiuni de capacitate  mică din oraș, create după Revoluție mai mult cu scopul de a  oferii spații de închiriat celor ce doreau să aibă aventuri amoroase, sunt acum pline, majoritatea, cu muncitori străini veniți în județ la muncă și cazați de angajatori aici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iar municipiul a devenit atractiv pentru turiști care vor să se cazeze aici și nu în stațiuni. Râmnicul are acum mai multe festivaluri interesante de muzică, are o bază de agrement, două malluri, are concursuri auto și moto, spectacole în aer liber, evenimente sportive naționale și intrenaționale, evenimente  culturale, festivaluri de Teatru, concerte de Filarmonică, fanfară, vernisaje, lansări de carte, concursuri școlare și pofesionale.

Este normal ca unii turiști să vrea să petreacă câteva zil sau un weekend în Râmnic și eventual de aici să se deplaseze spre obiective turistice, stațiuni, mânăstiri sau evenimente ce au loc în localități din județ.

Sesizând aceste oportunități din ce în ce mai mulți investitori au ales să introducă locuințe în circuitul turistic hotelier alternativ. Numărul apartamentelor și garsonierelor închiriate de vâlceni acum prin Booking sau Airbnb s-a dublat în ultimul an.

Foarte mulți din cei plecați în străinătate la muncă pe mai mulți ani au ales să investească economiile  în locuințe pe care acum le închiriază turiștilor. Cererea este în continuare în creștere așa că cei ce au bani achiziționează direct locuințe noi pe care le amenajează imediat după achiziție în spații hoteliere.

Indiferent de zonă aceste spații sunt căutate mai ales dacă în apropiere se află marketuri, dacă au locuri de parcare, iar marketuri, farmacii și alte utilități se află peste tot în oraș.

Randamentul este unul bun la investiții și mult mai mare decât cel obținut prin închirierea unei locuințe pe termen lung, unui chiriaș, pe bază de contract de închiriere. Deși comisioanele plătite platformelor de profil sunt mari, rentabilitatea atrage investițiile . Iar acestea atrag și mai mulți turiști deoarece cei ce caută o cazare au posibilități extinse și ca mărime a spațiului dar și legate de confort sau preț.

Este de așteptat ca numărul unităților de cazare prin acest sistem să crească cu peste 500 de bucăți în următorul an, apreciază specialiștii în imobiliare.

Politica