sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Aleşii vâlceni nu doresc alegeri prezidenţiale în luna septembrie

Mai mulţi primari şi parlamentari ai PSD şi PNL din Vâlcea au declarat jurnaliştilor că îşi doresc ca liderii naţionali să renunţe la ideea de a organiza alegerile prezidenţiale în luna septembrie.

Aproape toţi edilii îşi doresc ca alegerile prezidenţiale să aibă loc cu cele parlamentare, în aşa fel încât unul din tururile de scrutin pentru prezidenţiale să se suprapună cu alegerea parlamentarilor.

„Pe lângă economia de resurse financiare ce a fost invocată şi la comasarea localelor cu europarlamentarele, am evita astfel o campanie electorală dusă în plină vară”, spune un primar liberal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici social democraţii nu se grăbesc cu prezidenţialele deoarece spun că este foarte greu să mobilizezi activul de partid la intervale aşa de scurte şi este şi stresant să mergi în teritoriu în august să ceri votul pentru candidatul la Preşedenţie.

„Majoritatea cetăţenilor au văzut că ultimii preşedinţi nu au făcut nimic notabil. Acum eu să mă rog de oameni să vină la vot, poate chiar în zi de sărbătoare, în septembrie? Exact luna în care mulţi oameni au probleme financiare legate de plecarea copiilor la şcoli şi facultăţi. În toamnă parca ar fi altceva. Le ceri să vină să te susţină pe tine candidat care ai făcut ceva concret spre binele comunităţilor şi, implicit, vor vota şi pentru alegerea președintelui”, ne-a declarat un primar social democrat.

sursa foto: Bugetul.ro

Politica