vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Hoț de catalizatoare prins de polițiști. Ar fi vrut să fugă din țară

Un tânăr de 24 ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de furtul a mai multor catalizatoare de la mașini parcate în oraș. Ar fi vrut să fugă din țară, ajutat de un alt tânăr, de 19 ani. Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar.

„Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 31 de ani, din comuna Burila Mare, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustras catalizatorul de la autoturismul ce se afla staționat într-o parcare, pe strada Crișan, din municipiu. Sub directa coordonare a procurorului de caz din cadru Parchetului de pe lângă Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, polițiștii Biroului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în urma activităților complexe desfășurate, au identificat un bărbat de 24 de ani, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, bănuit de comiterea faptei.
Din probatoriul administrat, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi comis alte cinci infracțiuni de furt de catalizator în perioada mai-iunie 2024, de la autoturisme parcate în municipiul Drobeta Turnu Severin”, potrivit Poliției Mehedinți.

În urma perchezițiilor făcute în acest caz, atât la domiciliul cât și în autovehiculul folosit de tânăr, polițiștii ar fi identificat trei catalizatoare tăiate, obiectul confecționat pentru tăierea acestora, mănuși, cagulă și alte obiecte folosite la furturi.

„Persoana în cauză ar fi încercat să părăsească teritoriul României cu ajutorul unui tânăr de 19 ani, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, care l-ar fi transportat pe raza județului Caraș-Severin. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Caraș-Sevein și S.T.P.F. Caraș-Severin, cei doi bărbați au fost depistați pe raza localității Berzeasca și conduși la sediul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin. Față de bărbatul de 24 de ani, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, iar față de tânărul de 19 ani s-a constituit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului.
În noaptea de 14/15.06.2024, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.
Ulterior, la data de 15 iunie a.c., bărbatul de 24 de ani a fost prezentat Judecătoriei Drobeta Turnu-Severin cu propunerea unei măsuri preventive, propunere însușită de magistrați care au admis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de tânărul de 19 ani, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, mai arată Poliția Mehedinți.

Politica