luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cea mai valoroasă vioară din România, în Gorj

„Voi prezenta o serie de 6 suite compuse pentru violoncel, într-o transcripție pentru vioară”

Veste mare în Gorj! Pe 9 iulie, la Hobița, la căminul lui Brâncuși, va răsuna cea mai valoroasă vioară din România. Este invitația de a descoperi Peștișani și de a vă alătura concertului Stradivarius din acest an, sub tema „Metamorfoze”, conform Gorjeanul.

Pe 9 iulie, în curtea Casei Muzeu Constantin Brâncuși, publicul este așteptat să se bucure de muzica lui Johann Sebastian Bach, care, după cum el însuși spune, a rămas „într-o stare de adulare a divinității”. Această muzică va răsuna din vioara Stradivarius, interpretată cu îndemânarea fără egal a lui Alexandru Tomescu.

”Și în acest an alegem muzica, pentru că ea ne inspiră, ne va apropia de frumos și, nu în ultimul rând, are viitor. Voi prezenta o serie de 6 suite compuse pentru violoncel, într-o transcripție pentru vioară. Așadar, va fi un adevărat regal al Viorii! Vă aștept la concertele din toată țara!”, spune Alexandru Tomescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Hobița va fi singurul loc anul acesta unde vioara Stradivarius, obiect de patrimoniu, categoria tezaur, va răsuna în aer liber.

Politica